F1: Αυτή είναι η νέα Williams Martini Racing για το 2016

Το όπλο των Bottas και Massa για την νεα χρονιά

  • -
  • -

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις στον σχεδιασμό  η ομάδα της Williams έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου μονοθεσίου με το οποίο ευελπιστεί να έχει μεγάλες στιγμές το 2016. Οδηγοί παραμένουν οι Felipe Massa και Valtteri Bottas!

 

O Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Pat Symonds μίλησε για την σχεδιαστική ιδέα πίσω από το νέο μονοθέσιο «Το FW37 ήταν ένα πολύ αποτελεσματικό μονοθέσιο και εστιάσαμε την προσοχή μας για να καταλάβουμε που θα μπορούσαμε να βελτιωθούμε χωρίς να χάσουμε τα στοιχεία που ήταν ήδη αποδοτικά. Δεν είναι κρυφό ότι η απόδοση του μονοθεσίου στις χαμηλές ταχύτητες δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική με αυτή στις υψηλές και έτσι δώσαμε πολύ χρόνο στο να κάνουμε αλλαγές, ελπίζοντας ότι θα βελτιώσουμε την κατάσταση. Ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου , πριν καν πατήσει πίστα η FW37, είχαμε τις πρώτες συναντήσεις, στις οποίες μειώναμε τα σημεία που θα έπρεπε να δουλέψουμε στο επόμενο μονοθέσιο»

 

Από τεχνικής πλευράς δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές στο μονοθέσιο του 2016. Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο είναι η αύξηση κατά 12% περίπου, όπως εκτιμούν οι άνθρωποι της Williams, στον ήχο που παράγεται από την εξάτμιση. Ήταν ένα από τα στοιχεία στα οποία οι φίλαθλοι ζήτησαν βελτιώσεις για φέτος.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο από τα δυο σετ δοκιμών εξέλιξης ξεκινά την Δευτέρα στην πίστα της Βαρκελώνης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...