F1 Video: Κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει

Τα πιτ στοπ στην Formula 1

  • -
  • -

Πέρα από την μάχη που δίνουν οι ομάδες μέσα στην πίστα, υπάρχουν και οι μάχες που δίνονται και στα πιτ στοπ. Ένα πολύ γρήγορο πιτ στοπ μπορεί να σου φέρει την νίκη, και ένα καταστροφικό μπορεί να σου την στερήσει.

Πόσο γρήγορα μπορούν οι ομάδες να αλλάξουν 4 ελαστικά; Το ρεκόρ στην αρχή το είχε η Red Bull Racing με 1.9 δευτερόλεπτα, ενώ το «κατέβασε» η Ferrari στο 1.83 για να το «κατεβάσει» στην συνέχεια και η Mercedes στο 1.8.

Για να πιάσουν όμως οι ομάδες τα νούμερα αυτά γίνεται πολύ σκληρή εξάσκηση. Στα εργοστάσια υπάρχουν ειδικοί χώροι που γίνεται προπόνηση, και δεν είναι έκπληξη να ακούμε ότι μπορεί και 3 φορές την μέρα, κάτω από «κανονικές συνθήκες» το γκρουπ των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα των πιτ στοπ, να δοκιμάζουν και να βελτιώνουν την τεχνική τους.

Μάλιστα, έχουμε ακούσει και περιπτώσεις που υπάρχουν «κατάσκοποι» πάνω από τα γκαράζ μιας ομάδας που κάνει την διαδικασία πολύ γρήγορα, με σκοπό να δουν την τεχνική και τις λύσεις που έχουν εφαρμόσει. Πώς γίνεται η προπόνηση; Η Scuderia Toro Rosso μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ταχύτατο πιτ στοπ στο παραπάνω video.

Είσαι λάτρης της ταχύτητας; Αν δεν έχεις δοκιμάσει το VDSL με ταχύτητες έως 50Mbps από τη COSMOTE, δεν έχεις δει τίποτα. Aσύλληπτα γρήγορο internet, για να απολαμβάνεις τις πιο υψηλές ταχύτητες που φτάνουν έως 50Mbps!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...