F1: Φρένο στα πλάνα για πιο γρήγορα μονοθέσια

Η Pirelli εκφράζει ανησυχίες…

  • -
  • -

Μπορεί να μπήκαμε μόλις στο 2016, αλλά στην F1 κοιτάζουν ήδη το 2017. Και αυτό γιατί οι κανονισμοί στην αεροδυναμική του μονοθεσίου θα αλλάξουν αρκετά. Σκοπός είναι να ανακατευτεί η τράπουλα και να γίνουν τα μονοθέσια πολύ πιο γρήγορα. Ο στόχος αρχικά ήταν να τα βλέπουμε να γυρίζουν 5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα στον γύρο, αλλά τα πράγματα άλλαξαν μετά από την εισήγηση της Pirelli.

 

Η Ιταλική εταιρία είπε στις ομάδες ότι τα ελαστικά της δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις χωρίς να τα κάνουν πιο ανθεκτικά και συνεπώς πιο αργά και το μπαλάκι γυρίζει και πάλι στις ομάδες που κοιτάζουν αλλαγές στην αεροδυναμική ώστε να υπάρχει μικρότερο κέρδος σε χρόνο. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο νέος στόχος είναι 3 δευτερόλεπτα κέρδος ανά γύρο, σε μια μέση τιμή. Αποτέλεσμα είναι ότι όλοι πλέον να κάθονται στο τραπέζι ώστε να καταλήξουν με ποιον τρόπο θα πετύχουν υψηλότερες ταχύτητες.

Είσαι λάτρης της ταχύτητας; Αν δεν έχεις δοκιμάσει το VDSL με ταχύτητες έως 50Mbps από τη COSMOTE, δεν έχεις δει τίποτα. Aσύλληπτα γρήγορο internet, για να απολαμβάνεις τις πιο υψηλές ταχύτητες που φτάνουν έως 50Mbps!

 

Όπως αναφέρει το BBC, η Pirelli παρουσίασε στις ομάδες την εκτίμησή της σε ότι αφορά τα ελαστικά, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο 10-15% αύξηση στην κάθετη δύναμη χωρίς να φέρει μεγαλύτερη πίεση στα ελαστικά, σε τιμές κοντά στα 27psi, το οποίο είναι 50% πάνω σε ότι χαρακτηρίζουν νορμάλ οι ομάδες. Αλλά από την άλλη υψηλότερες πιέσεις μειώνουν το κράτημα το οποίο φέρνει σε αντίθεση αυτό που θέλουν να κερδίσουν οι ομάδες.

 

Ο χρόνος μέχρι τις αρχές Μαρτίου, οπότε και πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές για το 2017 θα είναι κρίσιμος και οι ομάδες θα τραβάνε το σκοινί προς τη μεριά τους ώστε να επωφεληθούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...