GP Μεξικού: Νικητής ο Rosberg και οι Μεξικανοί

Μπορεί να μην είχαμε τον απίστευτο αγώνα αλλά ο κόσμος ήταν εκπληκτικός

  • -
  • -

Ο αγώνας του Μεξικού είχε μεγάλο νικητή τον Nico Rosberg με την Mercedes, τις δυο Ferrari να εγκαταλείπουν τον αγώνα κάτι που είχε να γίνει από το 2006, και έναν εκπληκτικό κόσμο!

 

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν επεισοδιακή. Ο Rosberg και ο Hamilton είχαν την δική τους μάχη με νικητή τον Γερμανό, ενώ ο Vettel με τον Ricciardo χτύπησαν με αποτέλεσμα ο Vettel να χρειαστεί να μπει για αλλαγή ελαστικών. Η πρώτη εγκατάλειψη ήταν αυτή του Fernando Alonso ο οποίος δεν συμπλήρωσε τον πρώτο γύρο του αγώνα.

 

 

Στον 3ο γύρο η κατάταξη είχε ως εξής

 

 

Στον 10ο γύρο άρχισαν τα πρώτα στοπ με τον Bottas να μπαίνει μέσα.  Το πρόσωπο της ημέρας ήταν σίγουρα ο Perez και οι Μεξικανοί ήταν πάντα εκδηλωτικοί μαζί του, ενώ ο ίδιος μάχονταν να φέρει την Force India σε μια καλή θέση στον εντός έδρας αγώνα του.


Στον 18ο αγώνα ο Vettel έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και βγήκε εκτός πίστας σε κάτι που έδειχνε ότι ήταν πρόβλημα με το μονοθέσιο. Ο Rosberg είχε μια διαφορά 2.5 δευτερολέπτων από τον Hamilton και ο 3ος Kvyat ήταν στα 20 δευτερόλεπτα πίσω στον 21ο γύρο.

 

 

Ο αγώνας άναψε κόκκινο όταν ο Bottas και ο Raikkonen συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να σπάσει η πίσω ανάρτηση της Ferrari και να εγκαταλείψει ο Iceman. Όλα έδειχναν ότι ο Raikkonen δεν άφησε χώρο στον Bottas.

 

 

 

 

Στον 27ο γύρο ο Rosberg μπήκε για φρέσκα ελαστικά και ένα γύρο μετά τον ακολούθησε ο Hamilton στην στρατηγική ενός στοπ που ακολουθούσαν οι Mercedes.

 

 

Στον 47ο γύρο ο Rosberg μπήκε και πάλι για πιτ στοπ γιατί φοβήθηκαν ότι τα λάστιχα δεν θα έφταναν για το τέλος βλέποντας τα παθήματα του Vettel. Και ενώ ο Rosberg μπήκε και ήταν η σειρά του Hamilton αυτός έμεινε έξω εξαντλώντας την υπομονή της ομάδας του. «Θέλω να δείτε αυτά τα ελαστικά» είπε ο Hamilton καθώς έβγαινε από την δική του αλλαγή.

 

Η καταστροφή για την Ferrari ήρθε στον 52 γύρο όταν ο Vettel έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, έπεσε στις ‘μπαριέρες’ και το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του. Οδηγοί έμπαιναν για αλλαγές ελαστικών από το «δώρο» του τους έγινε, ενώ κάποιοι άλλοι με πρώτο τον Bottas έμειναν έξω. Αλλά μάλλον κατάλαβαν το λάθος τους και τον έφεραν μέσα στον επόμενο γύρο.

 

 

Η επανέναρξη του αγώνα έγινε στον 57ο γύρο και οι μάχες άναψαν με τον Bottas να περνάει στην 3η θέση και τον Hamilton να κυνηγά τον Rosberg. Η επόμενη εγκατάλειψη ήταν ο Felipe Nasr στον 59ο γύρο για την ομάδα της Sauber.

 

Η καρό σημαία έπεσε πρώτα στον Nico Rosberg με τους Hamilton και Bottas να τον ακολουθούν στο βάθρο

 

 

Στο βάθρο τα σομπρέρος έκαναν την εμφάνισή τους και το πανηγύρι άναψε

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...