GP Ρωσίας: Κέρδισε ο Hamilton, δράμα στο τέλος

  • -
  • -

Γεμάτος γεγονότα ήταν ο αγώνας στο Sochi Autodrom. Στο τέλος χαμογέλασε ο Lewis Hamilton βλέποντας τον Rosberg να μην τερματίζει και να αυξάνει την απόσταση από τον Γερμανό για τον τίτλο. Πίσω του τερμάτισαν οι Vettel και Perez.

 

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Ο Hulkenberg έγινε «σάντουιτς» με αποτέλεσμα να χτυπήσει με άλλα μονοθέσια. Αυτός και ο Nasr βγήκαν εκτός αγώνα, ενώ ο Verstappen και ο Grosjean έπρεπε να μπουν στα πιτ για αλλαγή ελαστικών και αλλαγή πτέρυγας αντίστοιχα.

 

 

Ο Rosberg άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το γκάζι. Στην αρχή τον πέρασε ο Hamilton και στην συνέχεια τον πέρασε και ο Bottas. Όμως τα πράγματα για τον Rosberg έφτασαν στο απροχώρητο και μπήκε στα πιτ προσπαθώντας να επαναφέρουν το μονοθέσιο στην σωστή λειτουργία. Όμως δεν γινόταν τίποτα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

 

Εχοντας φτάσει στον 11ο γύρο ο Hamilton ήταν μπροστά από τους Bottas, Raikkonen, Vettel, Perez, Kvyat και Ricciardo. Εν τω μεταξύ η Mercedes μας ενημέρωνε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι είχε πρόβλημα το αμορτισέρ στο πεντάλ του γκαζιού στο μονοθέσιο του Rosberg και για τον λόγο αυτό εγκατέλειψε.

 

Οι οθόνες όμως άλλαξαν πλάνο και έδειξαν το μεγάλο ατύχημα του Grosjean, ευτυχώς με τον Γάλλο να βγαίνει αλώβητος. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε και πάλι στην πίστα. Το ατύχημα του Grosjean φαινόταν να είναι ότι έχασε το μονοθέσιο από τον «βρόμικο» αέρα της McLaren του Button που προπορευόταν.

 

 

Στην επανεκκίνηση ο Vettel πέρασε τον Raikkonen στην 3η θέση με τον Φιλανδό να διαμαρτύρεται για την ταχύτητα του μονοθεσίου του στην ευθεία. Όταν τα πράγματα με τα ελαστικά του Bottas έφτασαν στο απροχώρητο η ομάδα τον έφερε μέσα στον 27ο γύρο.

 

Στον 30ο γύρο ο Vettel μπήκε για την δική του αλλαγή ελαστικών με σκοπό να περάσει μπροστά από τον Bottas και τα κατάφερε. Ο Raikkonen όμως που μπήκε αμέσως μετά δεν κατάφερε να περάσει τον συμπατριώτη του. Ο αστείο της ημέρας ήταν όταν ο μηχανικός του Alonso είπε στον Ισπανό ότι παλεύει με τον Massa μέχρι το τέλος του αγώνα, για να πάρει την απάντηση «Μου αρέσει η αίσθηση του χιούμορ σου».

 

Ο Bottas πήρε την εντολή για επίθεση και στον 45ο γύρο πέρασε τον Ricciardo στον 45ο γύρο αρχίζοντας την επίθεση στον Perez. Ο Raikkonen τα είχε βρει σκούρα με τον Ricciardo και δεν μπορούσε να περάσει μπροστά. Εκτός αγώνα βγήκε και ο Sainz όταν στα φρένα έχασε το μονοθέσιο και έπεσε με το πίσω μέρος στις μπαριέρες 6 γύρους πριν από το τέλος.

 

Σε εκείνο το σημείο κάποιος τολμηρός από το προσωπικό της πίστας πήγε να μαζέψει κομμάτι της αεροτομής του Sainz

 

 

Η εγκατάλειψη για τον Ricciardo ήρθε στον 49ο γύρο δίνοντας την ευκαιρία στον Button να μπει στην 10άδα. Όπως ενημέρωσε ο Ricciardo είχε πρόβλημα mε την ανάρτηση. Όμως οι τελευταίοι 2 γύροι είχαν πάρτυ. Ο Bottas ήταν πολύ κοντά στον Perez και στην φάση μπήκε και ο Raikkonen. Και οι δυο πέρασαν τον Perez και η μάχη πλέον ήταν ανάμεσα στους δυο Φιλανδούς για την θέση στο βάθρο!

 

Όμως οι Bottas και Raikkonen χτύπησαν μεταξύ τους και τους πέρασε ο Perez! Aπίστευτο φινάλε!

 

 Το αποτέλεσμα του αγώνα αναλυτικά

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...