Θα βοηθήσει η Daimler την Renault στην F1;

Με ποιον τρόπο;

  • -
  • -

Τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις τις βρίσκει κανένας αφήνοντας στην άκρη τις επικεφαλίδες και ψαχουλεύοντας στα κείμενα. Σε μια τέτοια περίπτωση πέσαμε σήμερα όταν ψάχναμε τον διεθνή τύπο και συγκεκριμένα τον Γερμανικό.

 

Σε ένα άρθρο, στα επιχειρηματικά νέα της Sueddeutsche Zeitung,  το οποίο αναφερόταν στη συνεργασία Daimler και Renault στα αυτοκίνητα Smart, με την Renault να προμηθεύει τον ηλεκτροκινητήρα τους, ο συντάκτης ανέφερε : «… αγοράζουν μαζί εξαρτήματα, και η Daimler σκέφτεται, να βοηθήσει τη Renault στην εμπλοκή της στην F1». Μάλιστα … να βοηθήσει η Daimler την Renault … Πώς δηλαδή; Απάντηση μέσω του άρθρου δεν παίρνουμε …

 

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές … Η μια είναι ότι πιθανώς να πιέσει η Daimler το γκρουπ της F1 για να δώσουν στην Renault τα λεφτά για την προσφορά της στην Formula 1, όπως αντίστοιχα έχουν πάρει ομάδες όπως η Ferrari, Mercedes, Red Bull, κα. Είναι ένα από τα αγκάθια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην φάση της διαπραγμάτευσης που τρέχει για να επιστρέψει στην F1.

 

Ένα άλλο που ίσως είναι πιο ενδιαφέρον, είναι η συνεργασία στον τεχνολογικό τομέα. Επειδή μιλάμε για μια συνεργασία win-win στα αυτοκίνητα δρόμου δεν θα ήταν δύσκολο να βοηθήσει η Mercedes (για να πηγαίνουμε σε ονόματα) την Renault στην εμπλοκή της σαν εργοστασιακή ομάδα της F1. Αυτή τη στιγμή η Lotus έχει κινητήρες Mercedes, αλλά εάν η Renault εξαγοράσει την ομάδα θα φέρει τους δικούς της κινητήρες.

 

Είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική από κάθε άποψη. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...