Renault και κινητήρες μόνο στην F1; Όχι πια

  • -
  • -

Η Renault θα σταματήσει να προμηθεύει κινητήρες την F1 μετά από το πέρας των υποχρεώσεων που έχει. Πολύ πιθανώς και νωρίτερα. Σύμφωνα με τον Carlos Ghosn, CEO της Γαλλικής εταιρίας «ενημερώσαμε οι αρχές της F1 και τους είπαμε : ‘Μην μας υπολογίζετε σαν προμηθευτή κινητήρων. Τελείωσε’»

 

«Το μέλλον μας είναι αντικείμενο ανάλυσης και επαναδιαπραγμάτευσης. Είτε θα φύγουμε, είτε θα τρέξουμε με την δική μας ομάδα. Δεν έχουμε πάρει ξεκάθαρη απόφαση ακόμα», είπε ο Ghosn. Παρόλο που ο Ghosn είπε ότι θα τιμήσει τα συμβόλαια, καταλαβαίνουμε ότι βρίσκεται σε κουβέντες για τους όρους που θα σταματήσει την συνεργασία με τις ομάδες της Red Bull (RBR και STR) απο το 2016.

 

«Δυστυχώς όταν κερδίζαμε τα πρωταθλήματα, το όνομα Renault δεν αναφερόταν ποτέ. Η ομάδα ήταν αυτή που κέρδιζε. Έτσι αρχίζαμε και νιώθαμε ότι η επιστροφή της επένδυσης ήταν πολύ αδύναμη. Άρχισε και γινόταν πιο έντονο αυτό από το γεγονός του ότι η τεχνολογία μεταφέρθηκε και πήγαμε στους V8 κινητήρες στην παρούσα κατάσταση, και κάποιες από τις ομάδες που χρησιμοποιούσαν τον κινητήρα μας δεν τα πήγαιναν καλά, και ο λόγος που δεν τα πήγαιναν καλά γινόταν ο κινητήρας. Έτσι είσαι στον παιχνίδι του όταν τα πηγαίνεις καλά δεν αναφέρεσαι ποτέ, και όταν υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα είσαι ο πρώτος δακτυλοδεικτούμενος», τόνισε.

 

Δεν θέλησε να βάλει το ζήτημα εάν η κριτική ήταν δίκαια ή άδικη : «Είναι ένα σπορ. Δεν μπορείς να πεις ‘Έχασα, αλλά o team-mate μου ήταν …’. Πιστεύω ότι είναι θέμα φίλαθλου πνεύματος. Περιμένουμε, όταν δουλεύεις στα σπορ με άλλους, να κερδίζουμε μαζί και να χάνουμε μαζί».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...