Καμία ποινή δεν επιβλήθηκε στην Mercedes

Παραμένει το αποτέλεσμα του αγώνα

  • -
  • -

Με τους αγωνοδίκες να μην τιμωρούν τελικά την ομάδα της Mercedes έκλεισε και τυπικά το αποτέλεσμα του αγώνα στη Monza.

 

Οι αγωνοδίκες στην απόφασή τους αναφέρουν ότι αφού έλαβαν υπόψη τις τοποθετήσεις του Τεχνικού Υπεύθυνου, των εκπροσώπων της ομάδας και του υπεύθυνου μηχανικού της Pirelli αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν την ομάδα γιατί οι πιέσεις των ελαστικών ήταν στην ελάχιστη δυνατή τους τιμή όταν αυτά τα λάστιχα τοποθετήθηκαν στο μονοθέσιο. Οι αγωνοδίκες είδαν ότι στην συνέχεια οι κουβέρτες απομακρύνθηκαν, όπως είναι στην κανονική διαδικασία και την στιγμή που μετρήθηκαν ήταν αρκετά κάτω από το όριο και σε σημαντικά διαφορετική θερμοκρασία από τα υπόλοιπα μονοθέσια.

 

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε όταν στις 15:04 τοπική ώρα όταν ενημερώθηκε η FIA και οι ομάδες για το ότι τα ελαστικά στο μονοθέσιο του Hamilton και του Rosberg ήταν κάτω από το ελάχιστο όριο που είχε θέσει η Pirelli. Συγκεκριμένα μέτρησαν το πίσω αριστερά στα 4 πρώτα μονοθέσια και σε αυτό του Hamilton βρέθηκε ότι ήταν 0.3 και σε αυτό του Rosberg 1.1 PSI.

 

Έτσι εξηγείται και γιατί η Mercedes είπε στον Hamilton να πατήσει γκάζι χωρίς να κάνει πολλές ερωτήσεις. Μάλιστα ο 2ος Vettel τερμάτισε 25.042 δευ πίσω από τον Hamilton και εάν υπήρχε τελικά ποινή 25 δευτερολέπτων τότε ο Hamilton θα κέρδιζε και πάλι με 0.042 δευτ. Πολλοί έλεγαν ότι επειδή ήταν θέμα ασφαλείας η Mercedes έπρεπε να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τον αγώνα.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...