VIDEO: Το προσπέρασμα του Hakkinen στον Schumacher στο Spa το 2000

Όπως το θυμάται ο Φιλανδός οδηγός της McLaren

  • -
  • -

Αυτό το Σαββατοκύριακο η F1 μετακομίζει στην πίστα του Spa στο Βέλγιο. Στον ιστότοπο της McLaren Honda έγραψε το τελευταίο του Blog ο Mika Hakkinen και αναφέρθηκε στον αγώνα που ξεχώρισε για αυτόν στην περίφημη αυτή πίστα. O δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της McLaren έβαλε το Βελγικό GP του 2000 στην πρώτη θέση προτίμησής του.

 

«Ξεκίνησα τον γύρο 41 αποφασισμένος να πάρω ελεγχόμενο ρίσκο. Θα περνούσα την Eau Rouge τέρμα γκάζι. Εκείνες τις μέρες δεν ήταν κάτι που θα μπορούσες να κάνεις εάν ήσουν λιγόψυχος. Ήταν πολύ δύσκολο, και το πέναλτι που θα είχες ήταν ένα σοβαρό ατύχημα. Αποφάσισα να μετρήσω μέχρι το τρία με το τρία να σημαίνει ότι είτε θα είχα περάσει την στροφή είτε θα είχα πέσει στις μπαριέρες. Δεν υπήρχε τίποτα στο ενδιάμεσο, για αυτό ήμουν 100 τοις εκατό σίγουρος. ‘Ένα’ είπα δυνατά, και το μονοθέσιο άρχισε να τρέμει από τις δυνάμεις g προς όλες τις κατευθύνσεις. Ήξερα ότι θα έπρεπε να παλέψω με το μονοθέσιο εάν ήθελα να αποφύγω το ατύχημα και εάν έπρεπε να αποφύγω το ατύχημα έπρεπε να πολεμήσω και τους φόβους μού.», είπε ο Hakkinen και συνέχισε «’Δυο’ είπα και ο τροχός πήγαινε μια από δω και μια από εκει. Για λίγο σκέφτηκα ότι δεν θα τα καταφέρω. Το μονοθέσιο ήταν στο όριο. ‘Τρία’ είπα και το αυτοκίνητο πήγε στο όριο, αλλά τα είχα καταφέρει. Μπροστά μου ο Michael δεν είχε πάρει την στροφή τέρμα γκάζι και τον έφτανα. Καθώς πλησιάζαμε την Les Combes είδα τον Ricardo Zonta με την BAR Honda και θα του ρίχναμε γύρο. Σκέφτηκα ‘Όπου πάει ο Michael θα πάω από την άλλη πλευρά’. Πήγε αριστερά, έτσι εγώ πήγα δεξιά, φρέναρα όσο πιο αργά τολμούσα, εκτός γραμμής, με την πίστα να έχει ακόμα νερά, στα 300km/h και καθώς έστριβα τα είχα καταφέρει, είχα πάρει την πρωτοπορία».

 

Δεν άφησε ασχολίαστο όμως στην αρχή του blog, ούτε τον θάνατο του Jules Bianchi, ενώ στο τέλος μίλησε για τον Schumacher. «Όλοι ξέρουμε για το ατύχημα που είχε στις 29 Δεκεμβρίου 2013, το οποίο του επέφερε τραύματα στο κεφάλι και από τότε είναι σε ιατρική φροντίδα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες για την κατάστασή του, αλλά είδα την μάνατζερ του σε ένα βίντεο που έλεγε ότι υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Εύχομαι και προσεύχομαι αυτά θα ενθαρρυντικά σημάδια να συνεχίζονται. Όχι, δεν θα τρέξει ποτέ πάλι, όχι, μπορεί να μην περπατήσει ποτέ πάλι, μπορεί να μην μιλήσει ποτέ πάλι, από αυτά που ξέρω. Αλλά από την άλλη μπορεί. Κάποιες φορές γίνονται θαύματα, και για εύχομαι ένα να γίνει σύντομα και για τον Michael. Συνέχισε την μάχη, παλιέ μου φίλε»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...