Στοχεύει … Ferrari η Honda στο Βελγικό GP

Και αργότερα την Mercedes

  • -
  • -

Η Honda έβαλε ψηλά τον πήχη. Στόχος της Ιαπωνικής εταιρίας είναι να φτάσει την απόδοση του κινητήρα της Ferrari το τριήμερο που μας έρχεται στο Βελγικό GP. Η Honda αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα από την αρχή της σαιζόν και τα στοιχεία δείχνουν ότι το δύσκολο κομμάτι πέρασε και από δω και πέρα έρχεται η βελτίωση.

 

Για το τριήμερο που μας έρχεται η Honda θα έχει βελτιωμένη μονάδα σε αρκετά στοιχεία αυτής και όπως είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Yasuhisa Arai στο Autosport η μονάδα ισχύος ήταν «πολύ καλύτερη από την Renault» στην Ουγγαρία και η βελτιωμένη έκδοση αυτής θα είναι πιο κοντά στην Ferrari.

 

«Στο Spa θα φέρουμε την τελευταία αναβάθμιση για αυτή την χρονιά, με τα παρελκόμενα να έρχονται στους επόμενους αγώνες. Με τον Mk3 (που θα έρθει στο Spa) θα έχουμε αρχίσει την εξέλιξη της νέας μονάδας. Ο Mk4 θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την μονάδα της Mercedes, που είναι ο στόχος. Ο Mk3 θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ferrari, που είναι εκεί που έχουμε εστιάσει. Είναι μεγάλο βήμα», είπε ο Arai.

 

Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Arai να … «την πει» στην McLaren λέγοντας ότι το σασί της Βρετανικής ομάδας ήταν η αιτία που δεν φάνηκε το «full power» του κινητήρα της Honda στην Ουγγαρία : «Δεν είχε τόσο καλή μηχανική πρόσφυση, ή αεροδυναμική, σε σχέση με την Red Bull και είχαμε μεγάλη διαφορά. Παρακολουθήσαμε τα δεδομένα από το GPS,και είδαμε ότι το σασί και το αεροδυναμικό πακέτο θέλουν ρύθμιση, όπως οι γωνίες στις πτέρυγες, τα ride height και οι ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Το πρόβλημα αξιοπιστίας του κινητήρα σήμαινε ότι άλλαξαν πολλά εξαρτήματα στις χειμερινές δοκιμές και πράγματα όπως τα flow-vis και οι λήψεις δεδομένων έγιναν στα πρώτα σκέλη των ελεύθερων δοκιμών»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...