GP Ουγγαρίας: Pole-collector ο Hamilton

  • -
  • -

Άλλη μια pole position έβαλε στην συλλογή του ο Lewis Hamilton και θα ξεκινήσει αύριο από την πρώτη θέση στο Ουγγρικό GP. O Βρετανός οδηγός έκανε ένα απίστευτο γύρο στο τέλος κόβοντας τις ελπίδες του Nico Rosberg.

 

Πολλά τα προβλήματα των οδηγών στο πρώτο σκέλος. Η θερμοκρασία πίστας ήταν στους 52 βαθμούς κελσίου και τα μονοθέσια είδαν διαφορετική αντίδραση από το πρωι αλλά και από χθες. Ο Rosberg διαμαρτυρόταν συνεχώς για την ισορροπία της Mercedes, o Grosjean βγήκε δυο φορές εκτός πίστας και η Williams είχε ένα ασταθές πίσω μέρος. Στο τέλος του πρώτου σκέλους ο Hamilton ήταν μπροστά από τους Rosberg, Vettel, Kvyat και Raikkonen, ενώ δεν πέρασαν στο Q2 οι Button, Ericsson, Nasr, Mehri και Stevens.

 

Στο δεύτερο σκέλος το σημαντικό γεγονός ήταν ότι η McLaren Honda του Alonso έμεινε στην τελευταία στροφή. Και δεν μείναμε σε αυτό. Ο Alonso προσπάθησε, στην αρχή μόνος του και στην συνέχεια με την βοήθεια των αγωνοδικών κατάφερε και έφερε το μονοθέσιο, σπρώχνοντάς το, πίσω στα γκαράζ. Εκτός του «τελικού» έμειναν οι Hulkenberg, Sainz, Perez, Maldonado και φυσικά ο Alonso.

 

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος μίλησε η κλάση του Hamilton. Στην πρώτη προσπάθεια κρατήθηκε μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο Nico Rosberg και στην δεύτερη και κρισιμότερη ο Rosberg έκανε λάθος και δεν μπόρεσε να αποσπάσει την πρώτη θέση, την στιγμή που και ο Hamilton έκανε μισό δευτερόλεπτο καλύτερο χρόνο από την πρώτη του προσπάθεια.

 

Έτσι αυριο ο Hamilton θα ξεκινήσει από την 1η θέση έχοντας δίπλα του τον Rosberg, στην 2η σειρά έχουμε τους Vettel και Ricciardo, ενώ η 3η σειρά είναι Φιλανδική υπόθεση με τους Raikkonen και Bottas. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Kvyat, Massa, Verstappen και Grosjean.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...