Μπάχαλο τα κάνουν με την στρατηγική στην Williams

  • -
  • -

Εκνευρισμένος ήταν μετά από τον αγώνα της Κυριακής ο οδηγός της Williams Valtteri Bottas. Ο Φιλανδός πήρε εντολή από την ομάδα του να μην προσπεράσει τον Felipe Massa με αποτέλεσμα να μείνει πίσω του και στην συνέχεια λόγω των λανθασμένων επιλογών στην στρατηγική έπεσε στην 5η θέση.

 

«Πρέπει να ρίξουμε μια ματιά για το πώς μπορούμε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», είπε ο Bottas και συνέχισε : «Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, αλλά ίσως θα μπορούσε να υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερα. Απλώς εκνευρίζομαι με το να σκέφτομαι το ‘εάν’. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Φυσικά θα πρέπει να αναλύσουμε εάν κάτι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο και πιθανώς να υπάρχουν πράγματα. Δεν θέλω να πω πολλά. Είναι ξεκάθαρο ότι είχα λίγο καλύτερο ρυθμό στο σημείο εκείνο, αλλά αυτό είναι το racing».

 

Από την πλευρά της ομάδας ο Head of Performance Engineering Rob Smedley είπε ότι Williams πήρε τις επιλογές λαμβάνοντας υπόψη το καλό της ομάδας : «Το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν θέλαμε να παλεύουμε ο ένας το άλλο σκληρά και ήταν το μήνυμα που περάσαμε. Εάν το κάναμε αυτό δεν θα ξεφεύγαμε από τις Mercedes. Είδαμε ότι είχαμε σημαντικό ρυθμό εναντίων τους, ξέραμε ότι θα προφύλασσαν τα ελαστικά τους μέχρι το pit stop και έτσι προσέχαμε να έχουμε καλά λάστιχα προς το τέλος. Όταν είδαμε ότι τα πράγματα κάλμαραν λίγο δώσαμε εντολή να παλέψουν μεταξύ τους με τον όρο να είναι καθαρό προσπέρασμα και να μην χάναμε θέση από τις Mercedes. Πιθανώς το δώσαμε δυο γύρους μετά και συνέχισαν έτσι μέχρι το στοπ. Δεν θέλουμε να δώσουμε βάρος στον ένα από τους δυο οδηγούς, σίγουρα όχι. Είναι μια ομαδική προσπάθεια και θέλαμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς για την ομάδα. Η ομάδα προέχει. Είναι η ομάδα του Frank και είναι ξεκάθαρο, και είναι ο Νο1 στόχος μας, να πάρουμε βαθμούς για την ομάδα».

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...