Είναι κοντά στο να πουληθεί η F1;

To σενάριο πήρε πάλι φωτιά σήμερα

  • -
  • -

Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της F1 είναι ένα από τα καυτά θέματα γενικώς. Μάλιστα το να βγουν μετοχές της F1 στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης είναι πάντα στα πλάνα. Το ποσοστό που κουβεντιάζεται αυτή τη φορά είναι αυτό που κατέχει η CVC Capital Partners και είναι το 35.5% του συνολικού πακέτου και ένα 5% που κατέχει ο ίδιος ο Ecclestone.

 

Σήμερα βγήκε στην δημοσιότητα άρθρο των Financial Times του Λονδίνου το οποίο αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας Miami Dolphins Stephen Ross σε συνεργασία με την Qatar Sports Investments, η οποία εκτός άλλων είναι και η ιδιοκτήτρια της Paris Saint-Germain, θα εξαγοράσουν το ποσοστό τόσο της CVC όσο και του Bernie Ecclestone σε μια συμφωνία της τάξης των 7 με 8 δις δολαρίων. Εάν η συμφωνία προχωρήσει, η RSE Ventures, αυτή που ουσιαστικά θα κάνει την εξαγορά, θα κρατήσει τον Bernie Ecclestone.

 

Όπως αναφέρει σε δικό της ρεπορτάζ η Telegraph η CVC Capital σχολίασε ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη προσφορά και δεν δέχθηκε να σχολιάσει για τις συνομιλίες, ενώ και η FIA δεν έχει δεχθεί κάτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η CVC ελέγχει την F1 εδώ και μια δεκαετία και έχει πουλήσει σταδιακά τα μερίδιά της. Το 2012 πούλησε 1.6δις δολ αξία μετοχών στην Blackrock, Norges Bank και Waddell & Reed. Ήταν μια πολύ κερδοφόρα επένδυση για την CVC που ουσιαστικά πήρε τα πενταπλάσια από αυτά που είχε δώσει για να αγοράσει τις μετοχές.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...