Και η Michelin θέλει F1

Κατεβαίνει στον διαγωνισμό για προμήθεια ελαστικών αλλά με 18άρες ζάντες

  • -
  • -

Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση ενδιαφέροντος για την αποκλειστική προμήθεια ελαστικών στην F1 από το 2017 και μετά, η Michelin έκανε την κίνησή της και ακολούθησε την Pirelli στην διαδικασία.

 
Η διαφορά όμως είναι ότι η πρόταση της Michelin βασίζεται στην χρήση ζάντας με 18 ίντσες διάμετρο από τις 13 που έχουμε αυτή τη στιγμή. Η Pirelli κατέθεσε και αυτή πρόταση όπως είναι φυσικό θέλοντας να συνεχίζει για 3η θητεία την παροχή ελαστικών. Τελευταία εμφάνιση της Michelin στην F1 ήταν το 2006. Από το 2007 ως το 2010 είχαμε την Bridgestone με την Pirelli να παίρνει την σκυτάλη για δυο 3ετίες.

 

Δεν ξέρουμε εάν η προσπάθεια της Michelin να περάσει την γραμμή της για 18άρες ζάντες θα πετύχει, αλλά οι δοκιμές που έγιναν από την Pirelli σε μονοθέσιο του GP2 έδειξαν ότι εφόσον θα προχωρούσε η λύση στην F1 θα χρειαζόταν ολοκληρωτικός επανασχεδιασμός στα συστήματα πέδησης και ανάρτησης.  Πέρα από αυτό η Pirelli πληρώνει πολύ μεγάλα ποσά για διαφήμιση στην πίστα, δρόμο τον οποίο δεν θα ήθελε να ακολουθήσει η Michelin.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...