Η Mercedes απαντά στους οπαδούς για τον Hamilton

Επιστρατεύτηκε το … twitter

  • -
  • -

Μέσω twitter είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν οι οπαδοί της Mercedes τον αγωνιστικό διευθυντή της Mercedes Toto Wolff για το τι έγινε στον αγώνα της Κυριακής και συγκεκριμένα για την απόφαση να μπει ο Hamilton για αλλαγή ελαστικών, χάνοντας πρακτικά την νίκη.

 

Από τις ερωτήσεις/απαντήσεις που μπορείτε να βρείτε εδώ κόβουμε κάποιες από τις ενδιαφέρουσες:

Ερ: Εάν ο Hamilton προσπερνούσε τον Vettel θα ζητούσατε από τον Rosberg να κάνει στην άκρη για να τον περάσει ο Hamilton;

Απ: Πολύ καλή ερώτηση. Θα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση

Ερ : Έχασε κάποιος την δουλειά του την Κυριακή;

Απ : Φυσικά όχι. Είμαστε μια πρωταθλήτρια ομάδα και δεν παίζουμε το παιχνίδι του να κατηγορούμε βασισμένοι σε ένα αγώνα.

Ερ : Ήταν ένα λάθος επίτηδες για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η μάχη για το πρωτάθλημα;

Απ : Θα το κάναμε ποτέ αυτό στον άνθρωπο που έχει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα με την Ferrari να είναι πραγματική απειλή για μας; Απάντηση : ΟΧΙ

Ερ : Γιατί πάρθηκε η απόφαση αυτή;


Απ : Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα στοπ «δώρο» και να καλύψουμε το ρίσκο από το να απαντήσουν άλλα μονοθέσια με πολύ μαλακά ελαστικά. Δυστυχώς ήμασταν λάθος.

Ερ : Θα έπρεπε να πάρετε μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση στο θέμα στρατηγικής γιατί όσοι βλέπαμε τον αγώνα ξέραμε ότι ήταν η λάθος απόφαση;

Απ : Χρειάζεται η σωστή ισορροπία ανάμεσα σε δεδομένα και διαίσθηση. Τα δικά μας εργαλεία έδειχναν ότι υπήρχε κενό, αλλά είχαν λάθος.

Ερ : Η θέση στην πίστα είναι σημαντική. Γιατί πίστεψαν όλοι ότι να βάλεις τον Hamilton στα πιτ ήταν καλή ιδέα;

Απ : Υπο το αυτοκίνητο ασφαλείας θέλεις 12δευτ για να κρατήσεις την θέση σου. Το σύστημά μας έδειχνε ότι είχαμε αυτή την διαφορά.

Ερ : Πιστεύεις ότι κάποιες φορές ίσως έχεις πολλούς ανθρώπους να μπλέκονται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και για αυτό το μπλέξιμο;

Απ : Εχουμε ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο και διάρθρωση για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις. Με αυτό τον τρόπο κερδίσαμε τόσους αγώνες.

Ερ : Γιατί δεν δώσατε εντολή στον Rosberg να κόψει ρυθμό ώστε ο Hamilton να περάσει μπροστά στην 1η στροφή

Απ : Ο κανονισμός λέει ότι δεν μπορείς να οδηγείς «αδικαιολόγητα αργά» πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας

Ερ : Υπήρχε κάποια υπόδειξη από τον Lewis για το εάν πρέπει να σταματήσει ή όχι; Στην συνέντευξη τύπου ο Hamilton είπε ότι μάλλον υπήρχε.

Απ : Του είπαμε να μείνει έξω και ο Lewis είπε «δεν είναι καλό» και ότι τα λάστιχά του είχαν χάσει θερμοκρασία. Είχαμε ένα δευτερόλεπτο να αντιδράσουμε και σε συνδυασμό με τα λάθος δεδομένα κάναμε το λάθος και τον φέραμε μέσα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...