Απίστευτη ατυχία για τον Alonso

Γιατί εγκατέλειψε ο Ισπανός …

  • -
  • -

Ο Fernando Alonso ήταν ο άτυχος του χθεσινού αγώνα. Όπως ενημερωθήκαμε από την ομάδα το πίσω σύστημα πέδησης είχε πρόβλημα στους τελευταίους γύρους πριν την εγκατάλειψη και ο Ισπανός ζήτησε να μπει στα πιτ για να ελεγχθεί το πρόβλημα αυτό. Μπαίνοντας μέσα βέβαια δεν μπόρεσε να σταματήσει το μονοθέσιο και ευτυχώς τα αντανακλαστικά των μηχανικών ήταν σε καλή κατάσταση αποτρέποντας τυχόν τραυματισμούς.

 

Ψάχνοντας όμως περισσότερο αυτό το πρόβλημα οι μηχανικοί της McLaren βρήκαν ότι μια ζελατίνα από γείσο κράνους μπλόκαρε την εισαγωγή του αέρα στα φρένα με αποτέλεσμα αυτά να μην ψύχονται. Η ειρωνεία είναι ότι αυτή ήταν από το κράνος του ίδιου του Alonso! Οι οδηγοί έχουν πολλές ζελατίνες κολλημένες στο γείσο και σε διάφορα σημεία του αγώνα τις ξεκολλάνε για να έχουν καθαρή ορατότητα. Έτσι όταν ο Ισπανός έβγαλε μια από αυτές την άφησε όπως γίνεται με το δεξί του χέρι να την πάρει ο αέρας. Αυτή όμως κόλλησε στην εισαγωγή των πίσω δεξιά φρένων με τις γνωστές συνέπειες.

 

Χωρίς το πρόβλημα αυτό η McLaren Honda θα έπαιρνε κάποιους σημαντικούς βαθμούς κυρίως για ψυχική ανάταση. Πλέον οι ελπίδες τους στρέφονται στο Μονακό αγώνας στον οποίο ο κινητήρας δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...