Ο Arrivabene κλείνει την πόρτα στον Hamilton

… και την ανοίγει στον Bottas;

  • -
  • -

Συνέντευξη στην Γερμανική Bild am Sonntag έδωσε το νέο αφεντικό της ομάδας της Ferrari, Maurizio Arrivabene. Μιλώντας στην Γερμανίδα δημοσιογράφο Nicola Pohl, ο Arrivabene απάντησε σε σειρά ερωτήσεων.

 

Για το πόσο χρειάστηκε να αποδεχθεί την πρόταση της Ferrari : «20 λεπτά. Στην συνέχεια έδωσα τα χέρια με τον Sergio Marchionne και με αυτό μια υπόσχεση που για μένα έχει την ίδια βαρύτητα με μια υπογραφή».

 

Για το πώς του έγινε η πρόταση : «Ήταν αστείο. Ήμουν στο αυτοκίνητο και έφευγα από την Brescia γυρνώντας στο σπίτι μου στην Ελβετία. Το τηλέφωνο χτύπαγε και το νούμερο ήταν σε μένα άγνωστο. Έτσι δεν το σήκωσα. Πίσω από άγνωστους αριθμούς συνήθως υπάρχει κόσμος που ζητά πάσο για αγώνα ή για φωτογραφίες. Όταν έφτασα στο σπίτι συνέχιζε να χτυπάει το τηλέφωνο. Κατάλαβα ότι για κάτι σοβαρό πρόκειται. Ήταν ο Sergio Marchionne. ‘Είσαι διαθέσιμος Maurizio;’ με ρώτησε και αμέσως είπα ΄Φυσικά’. Την Κυριακή συναντηθήκαμε σε αγώνα της Juventus και συμφωνήσαμε με χειραψία. Το δράμα θα ακολουθούσε γιατί δεν είχα ρωτήσει την γυναίκα μου. Στην αρχή μου τα είπε από το τηλέφωνο και μετά ήταν νευριασμένη».

 

Εάν έχει πλάνο B εάν εγκαταλείψει ο Raikkonen στο τέλος της χρονιάς : «Δεν θα το κάνει, σε αυτό είμαι σίγουρος. Εάν συνεχίσει να οδηγεί έτσι θα ανανεώσουμε για ένα χρόνο. Αλλά η καθαρή απόδοση είναι το ένα. Μου αρέσει πως δουλεύουν μαζί με τον Seb. Κάποιες φορές συνταξιδεύουν. Αυτά είναι στοιχεία που επηρεάζουν μια απόφαση».

 

Ποιοι οι κανόνες που έχει σαν αφεντικό της Ferrari : «Κατά πρώτον η ομάδα είναι πάνω από τους οδηγούς. Και οι δυο είναι υπάλληλοι της ομάδας, και τα προσωπικά ενδιαφέροντα πρέπει να μένουν πίσω. Κατά δεύτερον οι δυο οδηγοί δεν αγωνίζονται ο ένας ενάντια στον άλλο, αλλά για την ομάδα. Όταν έρθει η στιγμή κάποιος λόγω βαθμολογίας να χρειάζεται βοήθεια, ο άλλος πρέπει να την παρέχει. Στο ενδιάμεσο μπορούν να παλεύουν. Αλλά μια σύγκρουση ανάμεσά τους δεν είναι αποδεκτή»

 

Για το σενάριο Hamilton : «Γιατί να χρειάζομαι τον Hamilton όταν έχω ένα οδηγό του ειδικού βάρους του Sebastian Vettel; Εχουμε ήδη δυο παγκόσμιους πρωταθλητές. Θα ήθελα ένα νεαρό, ταλαντούχο οδηγό που θα τον έβαζα μαζί με τον Vettel».

 

Κάποιον σαν τον Bottas; «Στην αρχή της σαιζόν σας είχα πει ότι δεν θα σας πω ποτέ ψέμματα. Αλλά για την ερώτηση αυτή είναι νωρίς να σας δώσω μια ακριβή απάντηση».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...