Θα εγκαταλείψει την F1 η RBR εάν δεν μπορεί να κερδίσει

  • -
  • -

Για άλλη μια φορά ο ιδιοκτήτης της Red Bull Racing απείλησε ότι η ομάδα του θα αποχωρήσει από την F1 εάν δεν μπορεί να κερδίσει. Αυτή τη φορά μίλησε στα Αυστριακά μέσα.

«Θα μείνουμε στην Formula 1 εάν έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και χρειαζόμαστε μια ανταγωνιστική μονάδα ισχύος για να το καταφέρουμε αυτό. Εάν δεν το έχουμε, μπορούμε να τρέχουμε με το καλύτερο μονοθέσιο και τους καλύτερους οδηγούς και να μην έχουμε ευκαιρία να κερδίσουμε. Δεν είμαστε κατασκευαστής αυτοκινήτων για να φέρουμε σε ισορροπία στην επένδυσή μας. Έτσι βασιζόμαστε στην Renault για να κλείσει την διαφορά από την Ferrari και πάνω από όλα, από την Mercedes. Εάν ο ισολογισμός δεν είναι σωστός, δεν θα πούμε ότι θα συνεχίσουμε για πάντα. Φυσικά και η Renault θα κοιτάξει τις επιλογές της συμπεριλαμβανομένου να αποχωρήσει. Σαν κατασκευαστής είναι δουλειά σου να παρέχεις μια ανταγωνιστική μονάδα ισχύος. Εάν μπορείς να το κάνεις είναι καλό. Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείς να το κάνεις, πρέπει να αποχωρήσεις. Οπότε και οι συνέπειες για μας θα είναι ξεκάθαρες επίσης», είπε ο Mateschitz.

Το ζήτημα είναι ότι η Red Bull Racing έχει διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές για το ότι είναι αρκετά πίσω από την Mercedes, αλλά εάν υπάρξει κάποια κίνηση για να «χάσει» έδαφος η Mercedes τότε δεν θα απειλήσει εκείνη ότι θα αποχωρήσει;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...