Το Γερμανικό GP εκτός από το καλεντάρι της F1

  • -
  • -

Μπορεί πριν από κάποια χρόνια να φάνταζε απίστευτο όμως χθες το βράδυ έγινε πραγματικότητα. Το Γερμανικό GP δεν βρίσκεται πλέον στο καλεντάρι της F1 για το 2015! Ο αγώνας γινόταν επι Γερμανικού εδάφους από το 1960.

Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν δηλώσεις από τους εκπροσώπους τόσο του Hockenheim όσο και του Nurburgring που τόνιζαν ότι μάλλον είναι αργά για να υπάρξει συμφωνία για τον αγώνα την στιγμή που ο Bernie Ecclestone πίεζε πριν από μια βδομάδα λέγοντας ότι ο αγώνας είναι «πεθαμένος».

Το Nurburgring είναι ζητήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενώ το Hockenheim είχε απογοητευτικό «ταμείο» όταν πέρσι ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στην F1. Μάλιστα ο Ecclestone προσπάθησε πέρσι να αγοράσει το Nurburgring για να αυξήσει τα κέρδη της CVC Capital Partner η οποία έχει τα εμπορικά δικαιώματα. Φαίνεται ότι ο Ecclestone πίστευε ότι η Mercedes θα έμπαινε μέσα για να σώσει την παρτίδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Χάνει η F1 που δεν έχει την Γερμανία; Από την στιγμή που τα πάντα έχουν εμπορευματοποιηθεί ο Ecclestone κυνηγάει τα λεφτά. Πέρσι είχαμε την Ρωσία, φέτος έχουμε το Μεξικό και θα έχουμε και το Αζερμπαϊτζάν.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...