«Σφαλιάρες» ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull Racing

Σχόλια από την Red Bull Racing ότι μπορεί να αποχωρήσει από την F1

  • -
  • -

Η σαιζόν του 2015 μπορεί να ξεκίνησε με τον αγώνα στην Αυστραλία, όμως τα όσα έγιναν εκτός πίστας είχαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτά που έγιναν μέσα σε αυτή. Ο αγώνας δεν ήταν αντιπροσωπευτικός και το Albert Park δεν συγκαταλέγεται στις «κανονικές πίστες» της F1, όμως η χαοτική διαφορά ανάμεσα στην Mercedes από την 2η σε δυναμικότητα ομάδα που ήταν η Ferrari έφερε ανησυχίες ότι και η φετινή σαιζόν θα είναι μια μάχη ανάμεσα στους δυο οδηγούς της Mercedes.

 

Η διαφορά ανάμεσα στην Mercedes και την Red Bull Racing, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Renault έχει απίστευτα προβλήματα έφεραν τον Christian Horner να σχολιάσει : «Όταν κερδίζαμε εμείς – και ποτέ δεν κερδίζαμε με την διαφορά που έχουν αυτοί (αναφερόμενος στις Mercedes) – απαγορεύτηκαν τα double diffusers, οι εξατμίσεις μετακινήθηκαν, τα εύκαμπτα στοιχεία περιορίστηκαν, η χαρτογράφηση του κινητήρα άλλαξε μέσα στην σαιζόν. Είναι υγιές να υπάρχει αυτή η κατάσταση (τώρα); Η FIA έχει μέσα στους κανονισμούς ένα μηχανισμό εξισορρόπησης που ίσως πρέπει να δούμε. Η Mercedes – που δεν πρέπει να τους πάρουμε τίποτα από πάνω – έχουν κάνει μια καλή δουλειά. Έχουν ένα καλό μονοθέσιο, ένα φανταστικό κινητήρα και δυο πολύ καλούς οδηγούς. Το πρόβλημα είναι η διαφορά που είναι μεγάλη και στο τέλος θα φτάσεις να έχεις αγώνα 3 ταχυτήτων που δεν είναι υγιές για την F1».

 

Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον Toto Wolff της Mercedes : «Όταν προσπαθείς να κονταροχτυπηθείς με άλλον και να αγωνιστείς στο υψηλότερο επίπεδο και στην συνέχεια χρειάζεται εξισορρόπηση μετά από τον πρώτο αγώνα – και να φωνάζεις γι αυτό μετά από τον πρώτο αγώνα – δεν είναι πράγματα που κάναμε στο παρελθόν. Πιστεύω ‘ότι πρέπει να βάλεις το γ***μένο κεφάλι σου κάτω, να δουλέψεις σκληρά και να τα λύσεις’. Και δεν λέω την λέξη που ξεκινά από ‘γ’ σε σχέση με αυτόν (Horner)».

 

Ερωτηθείς εάν φοβάται ότι θα έχουμε έξαρση με τα πολιτικά θέματα στην F1 o Wolff είπε : «Πάντα είναι τα πολιτικά στην σαιζόν. Ήταν και πέρσι είναι και φέτος. Είναι ένα τοίχος στην Ιερουσαλήμ που στέκεσαι μπροστά του και διαμαρτύρεσαι. Ίσως θα πρέπει να πάνε εκεί αυτοί».

 

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο Helmut Marko επιβεβαίωσε σε Αυστριακά μέσα ότι η Red Bull μιλάει με την Renault για την Toro Rosso. Σημείωσε επιπλέον ότι όπως κάθε καλοκαίρι η Red Bull θα βάλει τα πράγματα κάτω να δει εάν αξίζει η επένδυση που κάνει στην F1 και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπορεί να αποχωρήσει.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...