Έτσι πείσθηκε ο Vettel να πάει στην Ferrari

… επιπλέον λεπτομέρειες για την μετακίνηση του Γερμανού οδηγού στην Scuderia

  • -
  • -

Μπορεί το ενδιαφέρον στις δοκιμές να είχε εστιαστεί στην απόδοση των ομάδων και το ατύχημα του Alonso, όμως η επίσκεψη του αγωνιστικού διευθυντή της Scuderia Maurizio Arrivabene και του προέδρου της FIAT Sergio Marchionne έφερε κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες για το πώς πείσθηκε ο Vettel να … κατηφορίσει στο Maranello.

 

Σύμφωνα με τον Arrivabene κλειδί στην όλη υπόθεση έπαιξε η εκπρόσωπος τύπου του Michael Schumacher, Sabine Kehm! «Ξέραμε ότι ο Fernando θα έφευγε από την ομάδα όπως και να είχε, αυτό ήταν γύρω από το Sochi, και τότε ήρθε το όνομα του Vettel στην κουβέντα. Η κατάσταση δεν ήταν ξεκάθαρη, και έτσι πήρα τηλέφωνο ένα πρόσωπο που ξέρω καλά και ήξερα ότι γνωρίζει τον Sebastian καλά. Ήταν η Sabine Kehm. Αυτή πήρε τηλέφωνο τον Sebastian», είπε ο Arrivabene και συνέχισε : «Ο Sebastian είχε αμφιβολίες. Ρώτησε : ‘Πώς είναι η Ferrari; Δεν ξέρω την ομάδα ούτε τον τρόπο δουλειάς’. Η Sabine του περιέγραψε την ατμόσφαιρα που γνώριζε από την εποχή του Michael και του είπε ότι είναι μια μεγάλη ομάδα και ότι είναι σαν οικογένεια. Ο Seb ακούσε και στο τέλος είπε ‘Okay’. Αυτό το τηλεφώνημα έκανε την διαφορά. Χωρίς αυτό μπορεί να μην ερχόταν ο Seb»

 

Στο F1-insider.com βρήκαμε και κάποιες επιπλέον πληροφορίες. Αναφέρεται ότι από το 2011 ο τότε αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, είχε τακτικές επαφές με τον Vettel για μετακίνησή του στο Maranello. Όταν δε έφυγε ο Domenicali από την Ferrari τηλεφώνησε σε 3 άτομα, στους Alonso, Raikkonen και Vettel. Στην συνέχεια ήρθε η ώρα των Montezemolo και Mattiacci να αναλάβουν δράση σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να πάει στην Scuderia. Στην Ιαπωνία ο Vettel ανακοίνωνε ότι αποχωρεί από την Red Bull Racing και περιμέναμε την ανακοίνωση από την Ferrari. Ο Vettel αποκάλυψε στην συνέχεια ότι είχε υπογράψει στην Ferrari μετά από τον αγώνα στην Σιγκαπούρη, ενώ έπρεπε να περιμένει για την επίσημη ανακοίνωση μετά από το τέλος της σαιζόν. Ο Mattiacci είχε πει στο Abu Dhabi σχετικά με τον Vettel : «Συναντηθήκαμε τρεις φορές στην Ζυρίχη. Ο Sebastian είναι πολύ έξυπνος, πάντα ευθύς. Ξέρει ακριβώς τι θέλει από την ομάδα. Έδεσε από την πρώτη στιγμή».

 

Όμως και ο ίδιος ο Sergio Marchionne πήρε τηλέφωνο τον Vettel για να τον πείσει. Και όπως τόνισε δεν ήταν και πολύ δύσκολο «Ήταν πολύ εύκολο, γιατί ο Vettel είναι ένας πολύ μεγάλος οπαδός της Ferrari»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...