Το περίεργο ατύχημα του Fernando Alonso

… και οι θεωρίες συνωμοσίας

  • -
  • -

Για δεύτερο βράδυ έμεινε ο Fernando Alonso σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης κάνοντας εξετάσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του και όλα γίνονται σύμφωνα με τις διαδικασίες. Ο μάνατζερ του Ισπανού φρόντισε να καθησυχάσει τον κόσμο στέλνοντας μια φωτογραφία του οδηγού από το νοσοκομείο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για να κατανοήσουν την αιτία του ατυχήματος. Το αυτοκίνητο βγήκε αρκετά έξω στην στροφή 3 με αποτέλεσμα να πατήσει τον τεχνητό χλοοτάπητα που υπάρχει εκεί. Η έλλειψη πρόσφυσης έφερε σε ένα βαθμό αστάθεια και το μονοθέσιο πήρε τροχιά προς το εσωτερικό της πίστας όπου και πήρε πάλι την πρόσφυση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον τοίχο. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι το ατύχημα έγινε λόγω «απρόβλεπτα θυελλωδών ανέμων» που επηρέασαν και άλλους οδηγούς (πχ τον Carlos Sainz Jnr). Η ομάδα κατηγορηματικά αποκλείει ότι υπήρχε μηχανικό πρόβλημα στο μονοθέσιο, ούτε απώλεια αεροδυναμικής πίεσης. Πέρα από αυτό αποκλείει και την πιθανότητα ηλεκτρικής αποφόρτισης πριν, κατά την διάρκεια, ή μετά από το ατύχημα.

 

Αποκλείουν ακόμα το σενάριο να ήταν αναίσθητος από ηλεκτρικό σοκ γιατί ασκούσε πίεση στα φρένα πριν από την πρώτη σύγκρουση. Το μονοθέσιο «σερνόταν» στον τοίχο επι 15 δευτερόλεπτα πριν σταματήσει και δεν υπήρχε ζημιά στο κοκπιτ.

 

Γεγονός είναι ότι από την στιγμή του ατυχήματος ακούστηκαν πάρα πολλά σενάρια. Είδαμε πολλές «πειραγμένες» φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά προτιμήσαμε να ακούσουμε την επίσημη τοποθέτηση. Όλα δείχνουν ότι ο Alonso είναι μια χαρά και περιμένουμε να μάθουμε πότε θα βγει από το νοσοκομείο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...