Δεν θα πιέσει την εξέλιξη των κινητήρων η Renault στην F1

Με το βλέμμα στο 2016

  • -
  • -

Η αλλαγή που κατάφερε να κερδίσει η Ferrari με το να επιτρέπεται η εξέλιξη μέσα στο 2016 σε δόσεις, αλλάζει τον σχεδιασμό των κατασκευαστών για το πώς θα προσεγγίσουν την σαιζόν που μας έρχεται.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Cyril Abiteboul μιλώντας στο Autosport είπε : «Είμαστε σε θέση να σκεφτόμαστε όχι μόνο τους επόμενους αγώνες ή την επόμενη σαιζόν, αλλά τις επόμενες σαιζόν. Παρόλο που έχουμε ακόμα δυο χρόνια συνεργασίας (με την Red Bull Racing) πριν έρθει ελπίζω μια ανανέωση πρέπει να μεγιστοποιήσουμε το value for money από την διαχείριση των tokens που έχουμε. Πιστεύω ότι υπάρχει στρατηγική προσέγγιση για την απόφαση και για την εξέλιξη μέσα στο 2015».

 

Τα πράγματα στην Renault δεν είναι καθόλου καλά. Έχει προσληφθεί και ο Mario Illien για να βοηθήσει στην εξέλιξή, αλλά η εικόνα στις πρώτες δοκιμές δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική. Υπάρχουν εσωτερικές διεργασίες στην Γαλλική εταιρία η οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί, δεν έχει πάρει το μερίδιο επιτυχίας που της αναλογεί από την κυριαρχία της Red Bull Racing και τα 4 σερί πρωταθλήματα.

 

Γεγονός είναι ότι ήταν αποδέκτης πρότασης τόσο της Genii Capital (που έχει την πλειοψηφία της Lotus F1), παλαιότερα από την Caterham, και τώρα από την Force India για να αγοράσει τις ομάδες και να επιστρέψει σαν κατασκευαστής στην F1. Το πρώτο ερώτημα που γεννιέται είναι εάν η Renault καλοβλέπει μια επιστροφή της και το δεύτερο υπο ποιες συνθήκες. Ας περιμένουμε λοιπόν …

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...