Η Mercedes τρομάζει τους αντιπάλους της

Ο Aldo Costa λέει πράγματα που δεν μας αφήνουν πολλές ελπίδες για να δούμε ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα του 2015

  • -
  • -

Πέρσι η Mercedes κέρδισε τα πρωταθλήματα κάνοντας … περίπατο. Φέτος θα θέλαμε να δούμε να έχει σοβαρό ανταγωνισμό. Όμως ο διευθυντής μηχανολογίας της Mercedes, Aldo Costa, μίλησε στην Gazzetta dello Sport και δεν άφησε πολλές ελπίδες για να γίνει κάτι τέτοιο.

 

«Το φετινό μονοθέσιο είναι προφανώς μια εξέλιξη. Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών ήταν θετικά από όλες τις πλευρές. Η βελτίωση σε σχέση με το 2014 ήταν στην ίδια γραμμή με αυτά που περιμέναμε, παρόλο που δεν πήγαμε στην Ισπανία για να επιβεβαιώσουμε την απόδοση, αλλά την αξιοπιστία και το πώς συμπεριφερόταν το μονοθέσιο», είπε ο Ιταλός τεχνικός.

 

Η Mercedes αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην Jerez και ο Costa σχολίασε σε αυτά : «Δουλεύουμε πάνω σε αυτά.  Δεν είμαστε 100% χαρούμενοι γιατί βγήκαν προβλήματα. Έτσι θα πω ότι η αξιοπιστία μας είναι ανοιχτό κεφάλαιο που χρειάζεται να βελτιώσουμε». Η στρατηγική της Mercedes είναι να φέρει μηχανολογικές αναβαθμίσεις στο δεύτερο σετ δοκιμών με τις αεροδυναμικές να φτάνουν στο τρίτο και τελευταίο τεστ.

 

Τι είδαμε όμως από τις δυνατότητες του μονοθεσίου του 2015; «Πολύ λίγα. Αλλά πιστεύω ότι είναι το ίδιο για μας όπως και για τους άλλους. Μόνο στον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία θα καταλάβουμε ακριβώς την κατάσταση. Και ίσως  ούτε εκεί. Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε 4-5 αγώνες», είπε ο Costa.

 

Αυτό που κόβει τις ελπίδες για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είναι οι αλλαγές που σύμφωνα με τον Aldo Costa είναι κρυμμένες στο εσωτερικό του μονοθεσίου. Εκεί υπάρχουν μικρές ριζοσπαστικές κινήσεις. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ralf Bach οι υπολογισμοί από την Ferrari δείχνουν ότι η Scuderia κέρδισε 1,2 δευτερόλεπτα από πέρσι, αλλά είναι ακόμα 0,8 πίσω από την Mercedes. Είναι λογικό ότι η Mercedes δεν έχει σταματήσει την εξέλιξη του μονοθεσίου της, και θα κάνει και αυτή μεγάλα βήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...