Τα μάτια στην McLaren Honda

Αρκετά προβλήματα για αρχή

  • -
  • -

Το ταμείο ήταν… μείον για την McLaren Honda στο τέλος της πρώτης μέρας των δοκιμών. Η ομάδα κατάφερε να συμπληρώσει μόλις 6 γύρους με τον Alonso να κάθεται και να παρακολουθεί τα άλλα μονοθέσια να … γυρνούν.

 

Στους εκπροσώπους του τύπου μίλησε για πολλά ο Ron Dennis : «Οι κινητήρες που θα χρησιμοποιήσουμε στους αγώνες απέχουν 2 με 3 βήματα από αυτούς που έχουμε εδώ, τους οποίος και θα χρησιμοποιούμε μέχρι και το τελευταίο τεστ. Το μονοθέσιο είναι απίστευτα στενό στο πίσω μέρα, το οποίο έδωσε ΄τροφή’ στον Prodromou και στην ομάδα του και πήραν όλο το πλεονέκτημα. Το επίπεδο της λεπτομέρειας και η ακρίβεια του κατασκευαστή ξεπέρασε όλα τα στάνταρ που είχαμε στο παρελθόν. Η κομψότητα με το πώς έχουν τοποθετηθεί οι αναρτήσεις, τα συστήματα φρένων, είναι σε ένα βαθμό που δεν μπορούσαμε να το καταφέρουμε στο παρελθόν, όσο και με την δουλειά που είχαμε για το ERS, KERS και στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε. Κάποιες από τις τεχνολογίες που έχουμε στην μονάδα ισχύος δεν υπήρχαν πριν. Έτσι μπήκαμε σε περιοχές που δεν έχουν εξερευνηθεί και αυτό περιέχει βαθμό ρίσκου που πιστεύουμε ότι το ελέγχουμε».

 

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα οφείλονται στο στενό packaging μέσα στην μηχανή. Δεν έχουνε την πλήρη εικόνα, αλλά κάποιοι αισθητήρες δεν μιλούν μεταξύ τους. Στους λίγους γύρους που κάναμε δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με υπερθέρμανση κάτι που δείχνει ότι είμαστε καλά με τον σχεδιασμό», είπε και συνέχισε, «Είμαστε έκπληκτοι που η Mercedes έκανε 100 και γύρους; Όχι καθόλου, γιατί τους περιμένουμε να ξεκινήσουν όπως τερμάτισαν σχεδιάζοντας ένα πολύ αποτελεσματικό νέο πακέτο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...