Θα μπορέσει η Honda;

Θα μπορέσει να εξελίξει τον κινητήρα όπως όλες οι άλλες ομάδες;

  • -
  • -

Πρόσφατα η Ferrari κέρδισε κάτι πολύ σημαντικό. Βρήκε «τρύπα» στους κανονισμούς και «κέρδισε» το δικαίωμα να εξελίξει τον κινητήρα και κατά την διάρκεια της περιόδου. Το δικαίωμα αυτό το έχουν πλέον όλες οι εταιρίες κατασκευής κινητήρων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2014. Εκτός μένει η Honda η οποία επανέρχεται φέτος στις πίστες με αποκλειστική συνεργασία με την McLaren.

 

Όμως αυτό δεν καλοάρεσε στους Ιάπωνες, οι οποίοι συναντήθηκαν με την FIA για να εκφράσουν τα παράπονα και να ζητήσουν να έχουν «ίση» μεταχείριση. Με την υπάρχουσα κατάσταση η Honda θα πρέπει να παγώσει την εξέλιξη του κινητήρα στις 28 Φεβρουαρίου την στιγμή που οι άλλες ομάδες θα μπορούν να τον εξελίξουν σε 4 σετ μέσα στην σεζόν. Η αγωνία ήταν στο τι έγινε στην συνάντηση και το πώς ήταν το κλίμα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Honda οι συνομιλίες χαρακτηρίστηκαν «εποικοδομητικές» και «πήγαν καλά».

 

Μένει να δούμε εάν η FIA πάει σε μια συμβιβαστική λύση δίνοντας την δυνατότητα στην Honda να φέρει λιγότερες αναβαθμίσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θα ήταν δίκαιη μια συμβιβαστική λύση. Δεν έχουμε ακόμα κάποια ένδειξη του πότε να περιμένουμε κάτι νεότερο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...