6o P.I.C.K. Πάτρας: Μέρες χαράς

Όλοι το ευχαριστήθηκαν, αγωνιζόμενοι, θεατές, αλλά και η ίδια η πόλη της Πάτρας βγήκε κερδισμένη. Ας ελπίσουμε ότι και άλλες πόλεις θα ζηλέψουν την επιτυχία της

  • -
  • -

Το 6ο Patras International Circuit for Kart ήταν ότι καλύτερο συνέβη αγωνιστικά αυτή η χρονιά στη χώρα μας. Σε μια χώρα που έχουμε για τόσα πολλά πράγματα να μιζεριάσουμε, είναι πολύ ευχάριστο που έχουμε να γράψουμε κάτι καλό, αλλά πάνω από όλα που μας δόθηκε η ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να το ευχαριστηθούμε από κοντά, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σαν εμπειρία Σαββατοκύριακου. Τo τι έγινε στο 6ο P.I.CK., το έχετε ήδη διαβάσει. Εδώ θα μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα και την εμπειρία.

Η πόλη της Πάτρας απέδειξε ότι διαθέτει και επιμονή και υπομονή, αλλά και στηρίζει διοργανώσεις πέρα από τα συνηθισμένα, ακόμα και αν αυτά προϋποθέτουν το ξεβόλεμα των κατοίκων της. Και αυτό γιατί όλοι κατανοούν ότι έχουν να κερδίσουν πολύ περισσότερα. Η πίστα του P.I.CK. δημιουργούσε ένα «σταυρό» περιφερειακά από την κεντρική πλατεία της πόλης και μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και να γλιστρούσε, αλλά πρόσφερε μια μοναδική εμπειρία καθώς ο ήχος των αγωνιστικών κινητήρων αντιλαλούσε στις πολυκατοικίες και η μυρωδιά από το καμένο λάδι γέμιζε τα ρουθούνια σου.

Οι θεατές κατέφτασαν μαζικά και στριμώχτηκαν σε όλο το μήκος με τον απαραίτητο καφέ στο χέρι και είμαστε σίγουροι ότι το ευχαριστήθηκαν. Το ίδιο έκαναν και οι αγωνιζόμενοι με σχεδόν 70 συμμετοχές για τις πέντε κατηγορίες, αν και θα θέλαμε να δούμε περισσότερους πιτσιρικάδες στη Mini 60 (συνολικά οκτώ συμμετοχές), οι οποίοι πάντως έβαλαν τα δυνατά τους και δεν υστέρησαν σε θέαμα.

Τέλος να τονίσουμε ότι η Πάτρα εκτός από μια ενδιαφέρουσα πόλη, είναι γεμάτη ζωντάνια με πολύ νεαρόκοσμο και πάμπολα φαγάδικα, από καφε-μπαρ και σουβλακο-πιτάδικα μέχρι ούζο-καταστάσεις κάθε είδους. Ας όψονται οι πανεπιστημιακές σχολές για αυτό.

 

Το οργανωτικό άγχος  

Καλό θα ήταν πάντως να αναγνωρίσουμε και την όλη προσπάθεια των οργανωτών, που προσπάθησαν πολύ και να πούμε ότι κάτω από τα χαμόγελα δεν μπόρεσαν να κρύψουν το άγχος τους, γιατί όπως και να το κάνουμε ένας αγώνας μέσα στους κλειστούς δρόμους μια πόλης κρύβει πολλούς κινδύνους. Ευτυχώς δεν χρειάστηκαν ούτε τα σώματα πρώτων βοηθειών (ας τιμήσουμε τους εθελοντές), ούτε κι οι πυροσβέστες. Όλα κύλησαν ομαλά.

Όμως εδώ να πούμε ότι «fun» σαν αυτό που πρόσφερε η Frenzy Drift Team δεν ήταν κάτι το απαραίτητο, γιατί απλά πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος ενός ατυχήματος που θα οδηγούσε στην ολική καταστροφή αυτής της προσπάθειας θα ήταν πολύ μεγαλύτερος από το όφελος που πρόσφερε στο θέαμα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ΜΜΕ που… ξέχασαν να αναφέρουν το οτιδήποτε για την εκδήλωση αυτή, θα έκαναν πρώτη είδηση το «πιθανό» ατύχημα. Ας φυσάμε και το γιαούρτι λοιπόν. Άλλωστε οι Arrepiado από την Πορτογαλία με show μοτοσυκλέτες ήταν μια πολύ καλύτερη επιλογή και πιο safe. Όσο για την Ελληνίδα Σακίρα, αν και προσπάθησε ήταν πολύ μόνη για να ξεσηκώσει τον κόσμο λικνιζόμενη πάνω στην οροφή ενός φορτηγού. Σίγουρα χρειάζονταν περισσότερη βοήθεια η Κατερίνα Στιγκούδη, που ήταν ότι έπρεπε ως παρουσία, αλλά που όμως χρειάζονταν και το κατάλληλο σκηνικό για να αποδώσει το show της. Και πάλι όμως, αυτές οι λεπτομέρειες δεν μπορούν να μετριάσουν το εξαιρετικό διήμερο που απολαύσαμε όσοι βρεθήκαμε στην Πάτρα στις 27-28 Οκτωβρίου.

 

Περί πριμ εκκίνησης

Φτάσαμε λοιπόν και στο δια ταύτα. Στο οικονομικό δηλαδή και συγχωρήστε μας που αναφερόμαστε σε κάποιες παραμέτρους με τις οποίες δεν ασχολούμαστε συνήθως, αλλά εδώ πιστεύουμε ότι πρέπει. Και «πρέπει» γιατί νομίζουμε από ότι είδαμε, από τον πλούτο της διαφήμισης δηλαδή και τα μαγαζιά που ξεχείλιζαν από κόσμο, ότι η οργάνωση ήταν μάλλον μια κερδοφόρα επιχείρηση - Έτσι νομίζουμε δηλαδή. Μέσα λοιπόν σε αυτή τη παράμετρο πιστεύω ότι οι κύριοι ηθοποιοί, που δεν άλλοι από τους αγωνιζόμενους, θα μπορούσαν να μην πληρώνουν από τη τσέπη τους τα πάντα! Δεν είναι δυνατόν όλοι να καρπώνονται κάτι, την ίδια στιγμή που οι κύριος λόγος της ύπαρξης του γεγονότος χρηματοδοτεί την ίδια την ενέργεια. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσουν οι αγωνιζόμενοι με τους οργανωτές!

 

Τελικά

Τι μας έμεινε τελικά; Μια πολύ καλή γεύση και θετική ενέργεια, κάτι που σίγουρα είχαμε καιρό να νοιώσουμε. Τελικά, είδατε, υπάρχουν και καλές ειδήσεις!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...