Alonso: Το μέλλον μου είναι στα χέρια της Ferrari

Σκηνές απείρου κάλους στο διαδίκτυο

  • -
  • -

Το μέλλον του Fernando Alonso συνεχίζει και απασχολεί όλους τους φίλους της F1, με το διαδίκτυο να έχει πάρει φωτιά. Στην μάχη των εντυπώσεων είναι πολλοί που τον έχουν φέρουν να έχει ήδη υπογράψει στην McLaren αγνοώντας «λεπτομέρειες» του τύπου ότι έχει ήδη συμβόλαιο με την Ferrari μέχρι το 2016 και με το ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο της αναγνώρισης συμβολαίων (Contract Recognition Board) να καραδοκεί. Αλλά είναι λεπτομέρειες αυτά έτσι δεν είναι. Ή κομμένες δηλώσεις του Montezemolo που τον φέρνουν να έχει κλείσει ήδη τη σελίδα του με την Ferrari. Ο Alonso, όπως  ήταν λογικό, βρέθηκε σήμερα στο στόχαστρο των δημοσιογράφων στην Suzuka, όπου και έχει μετακομίσει το καραβάνι της F1.

 

Ο Ισπανός όπως πάντα ήταν διπλωματικός και επέλεξε πολύ προσεκτικά τα λόγια του : «Πάντα βάζω το συμφέρον της ομάδας και αυτό των tifosi – αυτό το brand Ferrari είναι μεγαλύτερο από όλους μας – μπροστά από το δικό μου. Έτσι εάν είναι κάτι για να μιλήσουμε στο μέλλον και κάτι καλύτερο για την Ferrari θα κάνω το οτιδήποτε». Όταν ρωτήθηκε εάν θα είναι McLaren ή Red Bull είπε : «Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί. Θα επαναλάβω την απάντηση, μάλλον θα κάνω το καλύτερο για την Ferrari». Αποκάλυψε όμως ότι έχει πάρει κάποια απόφαση : «Στο τέλος της ημέρας έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου και μάλλον έχω αποφασίσει. Είναι πολύ τυχερός να μπορώ να επιλέγω που θα οδηγήσω στην Formula 1, κάτι το οποίο δεν είναι νορμάλ. Έρχεσαι όταν μπορείς και πηγαίνεις σε ομάδες που σου δίνεται η δυνατότητα, ή βλέπουμε πολλά παραδείγματα, όπως και φέτος, από οδηγούς που μπορεί να μην είναι εδώ του χρόνου και κάνουν μια πολύ καλή δουλειά. Είμαι αρκετά τυχερός να επιλέγω το μέλλον μου και κάνω το καλύτερο, και μαζί με την Ferrari, παίρνοντας το μικρότερο ρίσκο. Θέλω να κερδίζω και είμαι έτοιμος να βελτιστοποιήσω την απόδοση σε αυτή τη στιγμή της καριέρας μου η οποία είναι η καλύτερη. Νιώθω καλά. Νιώθω δυνατός και αισιόδοξος. Τροποποίησα το στυλ οδήγησής μου στους νέους κανονισμούς κάθε χρονιά. Νιώθω ότι είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου και ελπίζω να πάρω το κέρδος από αυτό στις χρονιές που έρχονται και να προσθέσω τίτλους στην τσέπη μου και να αποσυρθώ με περισσότερους από δυο».

 

Λεπτά μετά από την συνέντευξη αυτή το σκηνικό μεταφέρθηκε στην Γαλλία και στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου. Εκεί ήταν ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo και ο νέος Sergio Marchionne. Κλειδί είναι ότι ο Montezemolo φεύγει στις 13 Οκτωβρίου. Ο Marchionne ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το μέλλον του Alonso και είπε «Για το θέμα θα μιλήσει ο Montezemolo στην συνέντευξη τύπου», κρατώντας το πρωτόκολλο. Όταν έφτασε η κουβέντα για τον Alonso ο Montezemolo έριξε την μπάλα στην… εξέδρα «O Alonso είναι ένας μεγάλος οδηγός, για μένα ο καλύτερος στον κόσμο και ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για αυτόν και την Ferrari με αμοιβαίο σεβασμό». Το πρακτορείο AFP αναφέρει ακόμα τον Montezemolo να λέει : «Αυτή τη στιγμή, στην Ιαπωνία, ο Alonsο συζητά το μέλλον του με την Ferrari. Είχε φανταστικούς αγώνες με μας τα τελευταία 4 χρόνια. Ο team manager της ομάδας Marco Mattiacci μίλησε μαζί του για το μέλλον και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση και για αυτόν κα για την Ferrari, όποια και να είναι αυτή. Πρέπει να τον ευχαριστήσω γιατί είτε μείνει είτε όχι, έχει κάνει πολλά για την Ferrari. Έχουμε ένα συμβόλαιο και στις επόμενες μέρες θα πάρουμε μια τελική απόφαση με αμοιβαίο σεβασμό». Όταν ρωτήθηκε για το ποια πιστεύει ότι θα είναι η κατάληξη στο εάν μείνει ή όχι είπε : «Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Εάν πει ότι θα μείνει, θα είμαστε χαρούμενοι. Εάν αποφασίσουμε να κλείσουμε την συνεργασία, θα είναι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...