Ο Montezemolo προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα

Και ο ίδιος όμως προσπαθεί να κρατηθεί στην ηγεσία

  • -
  • -

Μιλώντας στον διαδικτυακό τόπο της ομάδας, ο πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να δείξει τι μέλει γενέσθαι στην ομάδα. Χθες ήταν η 26η επέτειος από τον θάνατο του ιδρυτή της Ferrari, του Enzo Ferrari. Στο σχόλιό του τόνισε ότι για την εταιρία ο Enzo θα ήταν πολύ χαρούμενος με την επέκταση που έγινε από το 1991 και αναφέρθηκε σε νούμερα πωλήσεων και επέκταση της εταιρίας.

Πέρασε όμως και στο αγωνιστικό κομμάτι : «Κάνουμε εις βάθος αλλαγές στην ομάδα τόσο στο οργανωτικό κομμάτι, στον τρόπο προσέγγισης αλλά και στην κουλτούρα μας. Πήραμε σημαντικές αποφάσεις και κάναμε αξιοσημείωτη πρόοδο, παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πάντα τα ορατά αποτελέσματα». Όταν πέρασε στους οδηγούς τόνισε ότι : «Έχουμε δυο μεγάλους πρωταθλητές, που δουλεύουν με την ομάδα για να γίνει και πάλι ανταγωνιστική. Φυσικά όπως κάθε καλοκαίρι, υπάρχουν αβάσιμες φήμες σχετικά με προβλήματα όπως αυτές που αφορούν το συμβόλαιο του Alonso και αυτό με τις αμοιβές. Ξέρουμε ότι το καλοκαίρι παράγει ανόητες ιστορίες»

 

Όμως φαίνεται το καλοκαίρι να είναι δύσκολο και για τον Montezemolo ο οποίος βρίσκεται σε διαμάχη με τους ισχυρούς άντρες της FIAT Sergio Marchionne και John Elkann. Οι εποχές που ο ίδιος έκανε ότι ήθελε στην Ferrari έχουν γυρίσει ανεπιστρεπτί και πλέον οι δυο προαναφερόμενοι του κάνουν την ζωή δύσκολη. Μετά από την συγχώνευση FIAT και Chrysler τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όπως αναφέρει και ο Alberto Sabbatini στο blog του στο Autosprint στις 6 Μαιου όταν και οι εκπρόσωποι της FIAT είχαν πάει στις ΗΠΑ για να παρουσιάσουν το μεγάλο πλάνο τους, για λογαριασμό της Ferrari μίλησε ο Marchionne και όχι ο Montezemolo. Ένα ακόμα στοιχείο ήταν η κίνηση της FIAT να αφήσει εκτός «μικρού» ΔΣ τον Montezemolo ο οποίος ήταν εκεί για χρόνια, ενώ και ο Mattiacci ήταν επιλογή του διδύμου Marchionne/Elkann και όχι του Monte.

 

Tο πρόβλημα που έχουν να λύσουν τώρα είναι ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Montezemolo εάν αυτός έφευγε ή τον … «έφευγαν». Σε αυτό δεν φαίνεται να υπάρχει η απάντηση και όλα δείχνουν ότι πάμε για παραμονή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...