Από στάση οι επανεκκινήσεις αγώνων F1 το 2015

Ξεχνάμε τις επανεκκινήσεις πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας

  • -
  • -

Το 2015 θα έχει μια σημαντική αλλαγή στους αγωνιστικούς κανονισμούς. Εφόσον υπάρχει ανάγκη για να μπει αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, αυτό θα μπαίνει μέχρι να έρθουν όλα τα μονοθέσια στην σωστή σειρά και στην συνέχεια θα δίνεται επανεκκίνηση του αγώνα από στάση!

 

Το πώς ακριβώς θα δουλεύει; Το αυτοκίνητο ασφαλείας θα μπαίνει στην πίστα και τα μονοθέσια θα παίρνουν την σειρά τους όπως και τώρα. Όταν ο αγωνοδίκης αποφασίσει ότι όλα είναι ασφαλή θα βγαίνει το μήνυμα «το αυτοκίνητο ασφαλείας μπαίνει μέσα σε αυτό τον γύρο» στις επίσημες ενδείξεις. Τα μονοθέσια στην συνέχεια θα παίρνουν τις θέσεις τους στο grid με τα φανάρια να είναι κόκκινα.  Το προσωπικό που βρίσκεται στο pitwall θα μεταφέρεται για λόγους ασφαλείας στα γκαράζ, εκτός 2 ατόμων από κάθε ομάδα. Στην συνέχεια θα υπάρχει η διαδικασία σαν να εκκινεί ο αγώνας.

 

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν θα ακολουθείται η διαδικασία. Εάν υπάρχει συμβάν μέχρι και 2 γύρους από την έναρξη του αγώνα ή στους τελευταίους 5 γύρους, τότε η διαδικασία θα είναι η παλιά. Ακόμα εάν ο αγωνοδίκης αποφασίσει ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν εκκίνηση από στάση, όπως για παράδειγμα όταν βρέχει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...