H Mercedes προειδοποιεί τους οδηγούς της!

Κάτι πάει στραβά …

  • -
  • -

Κάτι πάει στραβά στην ομάδα της Mercedes. Ένα από τα αφεντικά της ομάδας, ο Toto Wolff, προειδοποίησε τους οδηγούς του και τους μηχανικούς τους ότι θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτή ροή πληροφορίας και διαφάνεια από την στιγμή που «η διαφάνεια υποφέρει λίγο».

 

Από την αρχή της σαιζόν η Mercedes διατυμπανίζει ότι οι οδηγοί της συνεργάζονται και ο ένας βλέπει την τηλεμετρία του άλλου. Όμως εδώ και λίγο καιρό αρχίζουν και κρύβουν πράγματα. Ο Wolff δήλωσε σχετικά : «Προτεραιότητά μας είναι να τους αφήσουμε να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλο. Είναι τόσο κοντά σε απόδοση και δεν θέλουμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε τις ισορροπίες. Έτσι οι συνθήκες θα πρέπει να είναι ίσες, αυτό είναι το σίγουρο. Χθες όμως η ομάδα είχε κάποιο θέμα. Μετά από το την 3η θέση που πήραμε (με τον Rosberg στα προκριματικά), η ατμόσφαιρα δεν ήταν η ίδια όπως στους άλλους αγώνες. Βλέπουμε ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό, ότι η διαφάνεια αρχίζει να υποφέρει λίγο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα είναι επιζήμιο για την ομάδα», είπε ο Wolff.

 

«Η διαφάνεια σχετίζεται με την ανταλλαγή απόψεων και το τι κάνει το μονοθέσιο και να μαθαίνει ο ένας από τον άλλο. Προφανώς πρέπει να το δούμε πολύ προσεκτικά, αλλά δεν θα πρέπει να δούμε τον γύρο που ήταν ο γύρος που έδειξε πόσο ικανό είναι το μονοθέσιο στα προκριματικά, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε που μπορούμε να το βελτιώσουμε. Χρειαζόμαστε την γνώση όλου του γκρουπ, και θέλουμε όλο το γκρουπ να δουλεύει μαζί. Δεν είναι το θέμα να είμαστε ανταγωνιστικοί στους επόμενους αγώνες, αλλά ελπίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τα επόμενα χρόνια. Έτσι πρέπει σε κάθε αγώνα να μαθαίνουμε και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν είμαστε ανοιχτοί και να έχουμε διαφάνειας τον τρόπο που δουλεύουμε μεταξύ μας. Τα περασμένα χρόνια τα περισσότερα συστήματα ήταν βασισμένα πάνω στον Νο1 και Νο2 οδηγό. Εμείς είμαστε στην κατάσταση που πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει η ισότητα στην αγωνιστική φιλοσοφία και όχι μόνο στην Mercedes, αλλά στην F1 γενικότερα. Αλλά μπορεί να βρούμε στην πορεία ότι οι έξυπνοι άνθρωποι τα τελευταία 30 χρόνια είχαν κάποιο λόγο να το κάνουν. Αλλά όπως είπα δεν έχουμε λόγο μέχρι στιγμή. Όλα κυλούν όπως τα περιμένουμε αλλά χρειάζεται να τα προσέχουμε», έκλεισε ο Wolff

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...