Μπέρδεμα με τους κινητήρες Renault F1

Πωλείται το τμήμα κινητήρων της Γαλλικής εταιρίας

  • -
  • -

Σε περίεργη φάση βρίσκεται η Γαλλική προμηθεύτρια των κινητήρων της Formula 1. Όλοι οι πελάτες της είναι δυσαρεστημένοι με την απόδοσή της και κοιτάζουν για εναλλακτικές λύσεις.

 

Το Γερμανικό Auto Motor und Sport αναφέρει ότι η Renault έβγαλε στο σφυρί το τμήμα των κινητήρων της, αλλά τα νεότερα αναφέρουν ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής αγοραστής. Άλλωστε στο εργοστάσιο στο Viry-Chatillon δουλεύουν περί τα 450 άτομα και τα εργασιακά θα αποτελούσαν ένα ζήτημα. Επιπλέον σύμφωνα με εκτιμήσεις τα power units της Renault υστερούν 40 με 70 ίππους σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Πάντως το πιθανότερο σενάριο είναι η Red Bull μέσω της Infiniti να αγοράσει το τμήμα κινητήρων και σε συνεργασία με την AVL και την Pankl (που συνεργάζονται ήδη) να κάνουν μετονομασία και να έχει πλέον η Red Bull τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Μάλιστα έχει ακουστεί και το όνομα του Mario Illien (που σχεδίαζε τους κινητήρες Mercedes) ότι μπλέκεται στο project.

 

Πέρα από αυτό η Lotus που παίρνει μέχρι στιγμής μονάδες από την Renault αναφέρεται ότι κοιτάζει την θέση που αφήνει κενή η McLaren στην Mercedes και ψάχνει την επιλογή αυτή.  Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η λύση κοστίζει ακριβά και τα οικονομικά της Lotus είναι πολύ άσχημα.

 

Έτσι είναι πολύ πιθανό το όνομα Renault να αποτελέσει παρελθόν από την F1 στο τέλος της χρονιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...