Τα … νέα της Ferrari

«Γεμάτη» μέρα για τους tifosi

  • -
  • -

Γεμάτη η μέρα για τους φίλους της Ιταλικής ομάδας. Ας αρχίσουμε από την τονωτική ένεση που πήρε ο Kimi Raikkonen από τον νέο αγωνιστικό διευθυντή Marco Mattiacci.

 

O Mattiacci είπε για τον Iceman «Δούλεψα στο παρελθόν στην Φιλανδία για αρκετούς μήνες, δεν θα σας πω για το έργο, αλλά ξέρω αρκετά καλά τους Φιλανδούς. Ο Kimi είναι Φιλανδός, αλλά έχει μεγαλώσει σε ‘διεθνές’ τοπίο, από την στιγμή που ταξίδευε με την F1. Πιστεύω ότι είναι ένας σούπερ-cool τύπος, και μου αρέσει πάρα πολύ. Είμαστε πάντα πολύ ανοιχτοί και ειλικρινείς στις κουβέντες, επαγγελματίες, και συνεπώς ένα καλό άτομο για να δουλεύεις. Είμαστε διαφορετικοί, έτσι κάποιες φορές πρέπει να ρυθμίζουμε το επίπεδο επικοινωνίας ή τον τρόπο που μιλάμε σε ανθρώπους ώστε να εκπέμπουμε στην ίδια συχνότητα. Έτσι δεν βρίσκω κάποιο θέμα με την συνεργασία μου με τον Kimi. Το ακριβώς αντίθετο, πιστεύω ότι είναι ευχάριστος άνθρωπος να δουλεύεις μαζί του και δεν έχω κανένα πρόβλημα».

 

Ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari είπε σε δημοσιογράφους ότι έκανε εκτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα και βρήκε τα σημεία που χρειάζονται να γίνουν αλλαγές. «Τις τελευταίες 6 βδομάδες κάναμε μια έρευνα σχετικά με τις ευκαιρίες που έχουμε να βελτιωθούμε βραχυπρόθεσμα, και ποιες περιοχές αξίζουν μεσο-μακροπρόθεσμη προσοχή ώστε να φέρουμε την Ferrari στο υψηλότερο σημείο ανταγωνισμού. Για ευνόητους λόγους δεν θα πω ποιες περιοχές είναι αυτές. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε κινήσεις ώστε να βελτιώσουμε την μεθοδολογία στον τρόπο δουλειάς, την οργάνωσή μας, ώστε να κάνουμε την Scuderia γρήγορη, όχι μόνο στην πίστα, αλλά και στην διαδικασία λήψης αποφάσεων», τόνισε.

 

Τέλος στους εκπροσώπους μίλησε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας James Allison. Και είπε τα πράγματα με το όνομά τους : «Υπάρχουν υγιή ταλέντα στην Ferrari,  και η εμπειρία και η ποιότητα που υπάρχει στον τεχνικό τομέα είναι ανάλογη με αυτές που υπάρχουν σε οποιαδήποτε ομάδα. Το ερώτημα είναι να δοθεί η ενθάρρυνση να κάνουν πράγματα ασυνήθιστα, να τα δουν και να ξέρουν ότι εάν αποτύχουν θα είναι ΟΚ, γιατί υπάρχει χρόνος να βάλεις εφεδρικό πλάνο και για τι να δουλέψεις. Δημιουργικότητα και πρωτοτυπία έρχονται όταν επιτρέπεις στους μηχανικούς σου να έχουν τον χώρο και τον χρόνο να το κάνουν. Εάν τους επιβάλεις να δουλεύουν με την πλάτη στον τοίχο με καταληκτικές ημερομηνίες που είναι πολύ στριμωγμένες, δεν τους αφήνεις χρόνο να σκεφτούν πώς θα δοκίμαζαν κάτι διαφορετικά», είπε.

 

Όμως υπάρχει και ένα νέο «στοιχείο» για την υπόθεση Newey. Η πρόταση που έγινε στον Newey  ήταν με απολαβές,  ανάμεσα σε 10 και 20εκ Ευρώ τον χρόνο με την ευκαιρία να δουλέψει αυτόνομα, να τρέξει και το πρόγραμμα το Le Mans (πέρα από την εμπλοκή του στην F1) και να σχεδιάσει ένα SuperCar. Όμως ο Newey ως γνωστόν αρκέστηκε στο να πει ότι για το εγγυς μέλλον μένει στην Red Bull Racing.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...