Δεν το σκέφτηκε πολύ για Mattiacci o Montezemolo

Έκανε ότι είχε κάνει και με τον Todt

  • -
  • -

Όταν ο Domenicali υπέβαλε την παραίτησή του, ο Marco Mattiacci κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία της αγωνιστικής ομάδας. Ο Luca di Montezemolo μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ισπανία σχολίασε για την απόφασή του αυτή.

 

«Αμέσως κοίταξα μέσα στην ομάδα, γιατί εκ των έσω έχουμε πολύ ικανούς ανθρώπους, και ο Marco Mattiacci, για τα χαρακτηριστικά του και για αυτά που έχει κάνει σε Τόκυο, Κίνα και Αμερική, έχει την ικανότητα να μανατζάρει ανθρώπους. Δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική γιατί, πρώτα από όλα, εγώ πήρα την απόφαση και δεν είχα τον χρόνο να σκεφτώ κάποιον άλλο και δεν ήθελα να αφήσω την θέση κενή. Στο 99% των περιπτώσεων είμαι χαρούμενος να βλέπω τον κόσμο να μεγαλώνει μέσα στην εταιρία», είπε.

 

Στην συνέχεια σύγκρινε την πρόσληψη Mattiacci με αυτή του Todt το 1992. «Κάνω ακριβώς ότι έκανα το 1992 όταν προσέλαβα τον Jean Todt σαν team manager. Για 3,4, 5 μήνες ήμουν πολύ κοντά του, γιατί ήταν ειδικός στα ράλι αλλά καθόλου έμπειρος στην F1. Προσπαθώ να κάνω το ίδιο (με τον Mattiacci)», είπε ο Πρόεδρος της Ferrari.

 

Δεν άφησε όμως ασχολίαστο και το γεγονός ότι ακούστηκαν φήμες περί Brawn και Bell, λέγοντας : «Τις περασμένες 5 μέρες διάβασα ότι θα πάρουμε ένα τύπο ο οποίος παραιτήθηκε από την Mercedes, δεν ξέρω καν το όνομά του, και ότι θα πάρουμε τον Ross επειδή ήρθε να με δει την προηγούμενη βδομάδα, αλλά είχαμε μιλήσει πιο νωρίς επειδή έχει ένα σπίτι στο Forte dei Marmi και του είπα : ‘Έλα να με δεις με την γυναίκα σου και τους φίλους σου’. Οδήγησε μια LaFerrari, μιλήσαμε πολύ, και ξαφνικά ο Ross γυρίζει στην Ferrari».

 

Τέλος μίλησε για το πόσο άσχημα έχει ξεκινήσει η Ferrari : «Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν είμαι ικανοποιημένος με το που βρίσκεται η Ferrari, καθόλου όμως. Δεν περίμενα η ομάδα να είναι τόσο πίσω από τις προσδοκίες μου για την αρχή της χρονιάς. Πρέπει να καταλάβουμε και να ξεκαθαρίσουμε τα προβλήματα, γιατί δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και να βελτιώσουμε την κατάσταση χωρίς να χάσουμε την ηρεμία μας. Πρέπει να βάλουμε ξεκάθαρα τα πράγματα μπροστά μας και να και δούμε τους βραχυπρόθεσμούς, μεσομακροπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους στόχους. Αυτό είναι το σημαντικότερο για να το καταλάβουμε στην αρχή και να αντιδράσουμε μετά»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...