Η αρχή του τέλους του Bernie Ecclestone

Ξεκινά η δίκη στο Μόναχο

  • -
  • -

Σήμερα ξεκινά η δίκη του Bernie Ecclestone στα δικαστήρια του Μονάχου. Ο «θείος Bernie» κατηγορείται ότι το 2005 δωροδόκησε τον τραπεζίτη της Bayerische Landesbank, Gerhard Gribkowsky με 44εκ δολ ώστε να πιέσει και να ρυθμίσει ώστε η πώληση των μετοχών της F1 να καταλήξει στα χέρια της CVC Capital, όπως και έγινε, ώστε αυτός να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο του σπορ.

 

Ο 83χρονος Ecclestone εφόσον κριθεί ένοχος μπορεί να τιμωρηθεί με 10ετή φυλάκιση. Ενδιαφέρον έχει δημοσίευμα της Βρετανικής The Times η οποία αναφέρει ότι ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο δικαστήριο η εποχή του Ecclestone έχει τελειώσει. Η CVC Capital Partners τον υποστήριξε μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη, τη στιγμή που οι μέτοχοι ζητούσαν το κεφάλι του.

 

«Τελείωσε», αναφέρει μια πηγή στην The Times. «Για να λέμε την αλήθεια έχει τελειώσει εδώ και καιρό, αλλά επιτράπηκε στον Bernie να συνεχίσει σαν επικεφαλής του σπορ μέχρι αυτό το σημείο», ανέφερε.

 

Δεν θέλει να φανταστεί κανένας τι θα γίνει εάν ο Bernie παραμείνει στην κορυφή και καταδικαστεί. Έχει προγραμματιστεί ότι η δίκη θα διαρκεί 2 μέρες την βδομάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορεί να εξασκεί και τις υποχρεώσεις του για την F1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...