H Red Bull Racing πιέζει καταστάσεις!

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας βάζει όρια …

  • -
  • -

Αρχηγική εμφάνιση έκανε ο Dietrich Mateschitz, ο οποίος μέσω συνέντευξής του στην Αυστριακή εφημερίδα Kurier είπε ότι υπάρχουν όρια τα οποία εάν υπερβούν τότε η Red Bull μπορεί να αποχωρήσει από την F1.

 

Καταρχάς μίλησε για την άσχημη αρχή που έκανε η ομάδα του : «Μαζί με την έταιρό μας Renault δουλεύουμε σκληρά και στις επόμενες 2-3 βδομάδες θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά για να καλύψουμε την διαφορά από την Mercedes. Έχουμε ακόμα 18 αγώνες. Θα επιστρέψουμε». Στην συνέχεια ρωτήθηκε : «Πάντα τονίζατε ότι κάποια στιγμή θα ήταν πιθανό για την Red Bull να φύγει από την F1, εάν δεν θα υπήρχε νόημα από οικονομικής πλευράς για την εταιρία σας. Τι θα έπρεπε να γίνει;». Η απάντηση του Mateschitz ήταν : «Το ερώτημα δεν είναι τόσο εάν έχει για μας σημασία στον οικονομικό τομέα, πιο πολύ θα ήταν αιτίες που έχουν να κάνουν με την αθλητική ισονομία και τις πολιτικές επιρροές. Τα είχαμε αυτά. Σε αυτά τα θέματα έχουμε τα δικά μας όρια».

 

Ξεπεράστηκαν τα όρια με τον αποκλεισμό του Ricciardo; «Η ομάδα άσκησε έφεση. Δεδομένο είναι ότι ο αισθητήρας ελέγχου ροής καυσίμου, τον οποίο έχει ‘βιδώσει’ η ομοσπονδία στον κινητήρα, δίνει διαφορετικές τιμές από την αρχή, έτσι είναι ασταθές στοιχείο. Εμείς μπορούμε απεναντίας να αποδείξουμε την ακριβή ροή. Και αυτή είναι μέσα στο όριο»

 

Τι προτείνει ο Mateschitz για την F1; «Να γυρίσει η F1 σε αυτό που ήταν: κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι σε φάση να κάνει ρεκόρ στην κατανάλωση, να μπορεί να ψιθυρίζεις την ώρα του αγώνα, το πιο δυνατό να είναι η ενδοεπικοινωνία και το τρίξιμο των ελαστικών να είναι αυτό που μεταφέρει το συναίσθημα. Είναι απαράδεκτο να οδηγούμε 1 δευτερόλεπτο πιο αργά από πέρσι και να υπάρχει περισσότερο θέαμα στο GP2 και να κάνουν τον ίδιο σχεδόν χρόνο με την F1 έχοντας πολύ πολύ μικρότερο προϋπολογισμό»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...