Έντονος προβληματισμός στην Ferrari

Ψυχραιμία συνιστά ο Alonso

  • -
  • -

Η Ferrari είχε ένα μέτριο αποτέλεσμα στην Αυστραλία. Δεν ήταν τόσο η θέση που πήρε, όσο η διαφορά του μισού λεπτού από την Mercedes του Nico Rosberg. Μιλώντας στο site της Ferrari ο τεχνικός διευθυντής της Scuderia, James Allison, ήταν ικανοποιημένος από την αξιοπιστία του μονοθεσίου, αλλά ο στόχος πλέον είναι να βελτιώσουν την απόδοση του μονοθεσίου : «Ενώ μπορούμε να πάρουμε κάποια ικανοποίηση από την αξιοπιστία που είχαμε από την F14T, είναι ξεκάθαρο ότι βασικός μας στόχος είναι να βελτιώσουμε το μονοθέσιο ώστε να παλέψουμε επί ίσοις όρους με την ομάδα της Mercedes. Υπάρχουν πολλά γύρω από την F14T που δουλεύουν πολύ καλά όπως η εκκίνηση και ο ρυθμός στις στροφές, ειδικά στις γρήγορες, αλλά πρέπει να δουλέψουμε στην σταθερότητα στην φάση της πέδησης και στην ταχύτητά μας στις ευθείες».

 

Από την δική του πλευρά ο Alonso σχολίασε : «Είναι μόλις ο πρώτος αγώνας και συνεπώς κανένας δεν μπορεί να πει ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα και ποιος θα το χάσει. Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να τα πάμε καλύτερα την άλλη φορά και να προσπαθήσουμε σε ποιες περιοχές χρειαζόμαστε βελτίωση και που είμαστε δυνατοί. Η Mercedes έδειξε πολύ δυνατή στις δοκιμές, το ίδιο και εδώ και δίκαια κέρδισε. Η Mercedes είναι πολύ δυνατή, αλλά έχουμε 10 βαθμούς περισσότερους από τον Hamilton και τον Vettel. Δεν είμαι σίγουρα ικανοποιημένος με τα 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rosberg και πρέπει να τα πάμε καλύτερα».

 

Προβλήματα είχε και ο Raikkonen, βασικά στην φάση της πέδησης και στις εισόδους στις στροφές : «Ξέρουμε πάνω κάτω τι πρέπει να κάνουμε, αλλά αυτά δεν γίνονται εν μια νυκτί. Χρειάζεται χρόνος να κατασκευαστούν κάποια εξαρτήματα ή να υπάρχει τρόπος να τα βάλεις σε μια σειρά. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα λυθούν από την στιγμή που θα έχουμε ότι θέλουμε. Το έχω περάσει και κάποιες φορές χρειάζεται χρόνο». Για το πρόβλημα του Raikkonen μίλησε και ο Domenicali : «Πρέπει να βοηθήσουμε τον Kimi να βρει την σωστή ισορροπία στο μονοθέσιο. Του αξίζει. Υπήρχε μια βελτίωση αλλά δεν είμαστε κοντά στο επιθυμητό. Σαν ομάδα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα γίνουν όλα να τον βοηθήσουμε με τον οδηγικό στυλ του και είμαι σίγουρος ότι στην Μαλαισία θα είναι καλύτερα»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...