Αλλαγές και στα προκριματικά της F1

… για να έχουμε συνέχεια δράση

  • -
  • -

Σε συνάντηση που είχαν οι επικεφαλείς των ομάδων με την FIA και την FOM στο Bahrain αποφάσισαν να κάνουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των δοκιμών ώστε να υπάρχει συνεχώς δράση. Μέχρι στιγμής πολλοί οδηγοί επέλεγαν να μην κάνουν γύρους στο τελευταίο σκέλος ώστε να έχουν φρέσκα λάστιχα για τον αγώνα.

 

Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και τελικά εγκρίθηκε ήταν ότι οι οδηγοί θα ξεκινούν τον αγώνα με τα ελαστικά που τελείωσαν το Q2 (Ημιτελικό) και όχι το Q3 (τελικό). Συνεπώς στο Q3 θα έχουν στην διάθεσή τους έξτρα ελαστικά με τα οποία θα προσπαθούν για την pole position. Επιπρόσθετα το Q1 θα μειωθεί από τα 20 στα 18 λεπτά και το Q3 θα επεκταθεί από τα 10 στα 12 λεπτά.

 

Το θέμα θα τεθεί σε τυπική ψηφοφορία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ώστε να μπει στους κανονισμούς . Στην κουβέντα που είχαν τέθηκε και το αίτημα της Renault για μια επέκταση της ημερομηνίας κατάθεσης του πρότυπου κινητήρα, αλλά και η πρόταση του Ecclestone για να παίρνουν διπλούς βαθμούς στους τελευταίους 3 αγώνες. Και τα δυο θέματα απορρίφθηκαν.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...