Σημαντική μέρα για τους κινητήρες της F1

… «κλειδώνουν» τα πρότυπα

  • -
  • -

Σημαντική μέρα για την F1 σήμερα και ειδικά για τους κατασκευαστές κινητήρων. Σήμερα θα πρέπει οι τρεις κατασκευαστές, Renault, Ferrari και Mercedes, να καταθέσουν στην FIA τον πρότυπο κινητήρα, μαζί με το σύστημα turbo και το ERS,  που θα χρησιμοποιούν για την χρονιά. Μπορεί για την Ferrari και την Mercedes να μην είναι θέμα, αλλά για την Renault με τα χίλια προβλήματα, να είναι.

 

Όταν στείλουν οι ομάδες το δείγμα αυτό στην ομοσπονδία, αυτή μπορεί ανά πάσα στιγμή να το ανοίξει και να συγκρίνει τους κινητήρες με το δείγμα. Εάν υπάρχουν αλλαγές χωρίς την έγκρισή της, τότε υπάρχουν μεγάλες ποινές. Αυτό που μπορεί να κάνει ο κατασκευαστής είναι να αιτηθεί αλλαγή στον σχεδιασμό για λόγους αξιοπιστίας, αλλά και για λόγους οικονομικούς, εάν υπάρχει τρόπος να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

 

Υπάρχει και ένα παραθυράκι το οποίο λέει ότι σε περιπτώσεις που παρατηρηθούν πολύ μεγάλες αλλαγές στην απόδοση το οποίο είναι εις βάρος του αθλήματος, τότε για την πρώτη χρονιά θα μπορούν αν κάνουν μικρές αλλαγές, ΜΕΤΑ από το τέλος της περιόδου.

 

Η Mercedes και η Ferrari έχουν εκνευριστεί γιατί η Renault προσπαθεί να ζητήσει μια παράταση 2-3 μηνών στην σημερινή καταληκτική ημερομηνία. Ήταν η εταιρία που μαζί με την Honda ζήτησαν να αλλάξουν οι κινητήρες , το 2008/2009, και τότε πέρασε το αίτημά τους. Ερχόμαστε όμως στο 2014 που αντιμετωπίζει προβλήματα και ζητούν να αλλάξει το καθεστώς.

 

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια …

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...