Red Bull Racing και Cosworth

Θα δοκιμάσει κάτι καινούργιο η RBR;

  • -
  • -

Τις τελευταίες ημέρες αρχίζει και κάνει τον γύρο στο internet μια φήμη για πιθανή αποχώρηση της Red Bull Racing από την συμφωνία με την Renault. Την αρχή έκανε ο Gian Carlo Minardi ο οποίος έγραψε ότι ακούει ότι η RBR κοιτάζει για κάτι διαφορετικό το 2015. Επιπλέον ο σύμβουλος της RBR Helmut Marko είπε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην ομάδα και την Renault η οποία έχει και ρήτρες απόδοσης.

 

Μιλήσαμε με τον Minardi ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο πέρα από τις φήμες που άκουσε. Μπορεί όμως η Red Bull Racing να κάνει τέτοια κίνηση; Οι πρώτες δοκιμές στην Jerez ήταν σίγουρα καταστροφικές για τις ομάδες που φορούσαν τα υβριδικά συστήματα της Γαλλικής κατασκευάστριας. Πολύ πιθανώς οι φήμες να ξεκίνησαν από πλευράς ομάδας για να μπορέσουν να πιέσουν τους Γάλλους.

 

Η Cosworth έκανε κάποιες σημαντικές προσθήκες σε υψηλόβαθμα στελέχη με την πρόσληψη του Adam Parr και του Alan Donnely, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κατασκευάσουν κινητήρα για το 2015. Πέρα από αυτό η Infiniti, που στηρίζει την RBR, είναι μέλος του Renault Nissan Group. Τέλος η εμφάνιση του ονόματος της Cosworth είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ασκηθεί επιπλέον πίεση στην Renault.

 

Εάν δεν πάει καλά η συνεργασία Renault/RBR μέχρι το καλοκαίρι η ομάδα θα δει εναλλακτικές που δεν θα ακούν στο όνομα Cosworth.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...