Συναρμολόγηση της RB10 την τελευταία στιγμή

Έτρεχαν και δεν έφταναν

  • -
  • -

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η RB10 στις πρώτες δοκιμές μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι υπήρχε ασφυκτική πίεση χρόνου τις μέρες που προηγήθηκαν. Σύμφωνα με το Auto Bild Motorsport, η Red Bull ολοκλήρωσε την «συναρμολόγηση» του μονοθεσίου της το βράδυ πριν από την παρουσίαση.

 

Ο Adrian Newey τότε είπε ότι δεν μπόρεσαν να βγάλουν το μονοθέσιο έξω, λόγω κάποιων «χαζών προβλημάτων στο στήσιμο», χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Αιτία σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν ένα λάθος τοποθετημένο εξάρτημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Όμως πέρα από αυτό υπήρχε η πιθανότητα να μην περάσει και το τελευταίο τεστ πρόσκρουσης, το οποίο θα έφερνε την ομάδα εκτός δοκιμών. Αλλά δεν υπήρξε τελικά πρόβλημα.

 

«Πρέπει να επανασχεδιάσουμε ορισμένα πράγματα. Αυτό είναι εκνευριστικό, αλλά μου θυμίζει ότι το 2010 δεν ήμασταν καν στην πρώτη βδομάδα δοκιμών παρόντες», είπε ο Helmut Marko για την χρονιά που η Red Bull πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα και συνέχισε : «Πραγματικά δεν έχω ιδέα εάν λύσουμε ικανοποιητικά το πρόβλημα. Ο Adrian (Newey) έχει μια ωραία ιδέα. Βασικά βρίσκω το μονοθέσιο μας ωραίο, και τα ωραία μονοθέσια είναι και τις περισσότερες φορές γρήγορα».

 

Αντίθετη άποψη έχει ο πρώην σχεδιαστής της Jordan και σχολιαστής πλέον Gary Anderson ο οποίος σχολίασε : «Άσχετα με το ποια λύση θα βρει ο AdrianNewey, η καλύτερη λύση δεν δούλεψε. Οτιδήποτε άλλο είναι συμβιβασμός»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...