Τυπική αποχώρηση του Ecclestone από την θέση του Director

Δεν χάνει την δύναμή του …

  • -
  • -

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία Delta Topco, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της F1, συναντήθηκε χθες για να συζητήσει την απόφαση της Γερμανικής δικαιοσύνης να καλέσει τον Bernie Ecclestone σε δίκη τέλος Απριλίου, για το θέμα δωροδοκίας με 33εκ Ευρώ στον Γερμανό τραπεζίτη Gribkowsky, για να βεβαιωθεί ότι τα δικαιώματα της F1 που κατείχε τότε Γερμανική τράπεζα, θα μεταφερόντουσαν σε ένα fund της επιλογής του Ecclestone.

 

Αφού ο Ecclestone διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι αθώος και θέλει να αμυνθεί πρότεινε στο ΔΣ, και μέχρι να κλείσει το θέμα, να αποχωρήσει από την θέση του Διευθυντή. Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση ο Ecclestone θα συνεχίζει να «τρέχει τις καθημερινές δουλειές» αλλά θα υπάρχει συνεχής έλεγχος, και οι υπογραφές στα συμβόλαια και στα άλλα έγγραφα θα γίνονται πλέον από τον Πρόεδρο Peter Brabeck‐Letmathe και τον αντιπρόεδρο Donald Mackenzie.

 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο το οποίο προορίζεται για την κίνηση ώστε να μπει η F1 στο χρηματιστήριο (Flotation Document) και έχουμε στην κατοχή μας φαίνεται ότι ο Ecclestone είναι από τις 24 Νοεμβρίου του 2006 ένας από τους executive Directors αλλά και ο Chief Executive Officer του ομίλου. Με την αλλαγή αυτή μένει πλέον πρακτικά σαν CEO που είναι και αυτός που συνεχίζει να κινεί τα νήματα. Όλα αυτά όπως προείπαμε μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη, οπότε μετά μπορεί να πάρει πίσω την δεύτερη θέση του.

 

Μάλιστα η εταιρία έχει προσλάβει την Egon Zehnder International, διεθνή εταιρία συμβούλων η οποία κοιτάζει και θα προτείνει την διάδοχη κατάσταση για την θέση του CEO, κάτι το οποίο έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...