Η κατάσταση στην Lotus

Όπως την εξηγεί ο Lopez

  • -
  • -

Συνέντευξη στο Γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sportέδωσε ένας εκ των ιδιοκτητών της Lotus, ο Gerard Lopez. Μίλησε για την κατάσταση στην ομάδα αλλά και για τις φήμες που κυκλοφορούν.

 

Για το εάν η ομάδα θα κατέβει στο πρωτάθλημα του 2014 και για το γεγονός ότι υπήρχαν αστεράκια στο όνομά της : «Ήμασταν με το λάθος όνομα, δηλαδή με αυτό που είχαμε πριν από δυο χρόνια. Μπορώ να σας καθησυχάσω. Όλα παραμένουν στα παλιά. Θα είμαστε μαζί»

 

Γιατί δεν πάρουν μέρος στις πρώτες δοκιμές : «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την εξέλιξη του αυτοκινήτου, το οποίο ίσως διαφέρει από τα υπόλοιπα. Αλλά πιστεύουμε, ότι είναι καλύτερα να εκμεταλλευτούμε την σήραγγα τις επόμενες βδομάδες για να πάρουμε περισσότερα από το μονοθέσιο. Αυτό μας φέρνει περισσότερα από ένα τεστ στην πίστα. Θα κερδίσουμε περισσότερο στην απόδοση. Οι κινητήρες θα δοκιμαστούν από τις Red Bull, Toro Rosso και Caterham. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε και εμείς. Το μόνο που θα μας λείψει σε εμπειρία είναι τα ηλεκτρονικά, όπως η φόρτιση του KERS και η τοποθέτησή του».

 

Για το ότι έχασαν πολλούς μηχανικούς : «Την προηγούμενη χρονιά δουλεύαμε πάνω σε 3 project και είχαμε συνολικά 580 άτομα. Τώρα που δουλεύουμε πάνω στο μονοθέσιο του 2014 και έχουμε 500 άτομα στην διάθεσή μας. Χάσαμε και κάποιους μηχανικούς στον ανταγωνισμό. Εμείς πήραμε 5 από την Red Bull, την Ferrari και την Mercedes. Είναι ένα καρουσέλ»

 

Για το ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση περί συνεργασίας με την Renault : «Θα τρέχουμε με τον κινητήρα της Renault και δουλέψαμε πολύ πάνω στο πώς είναι ένα ιδανικό συμβόλαιο για μας. Η Lotus δεν είναι απλώς πελάτης της Renault. Οι μηχανικοί μας εξέλιξαν το KERS. Από κει δουλέψαμε για να συμφωνήσουμε, ότι θα έχουμε κάτι παραπάνω από μόνο προμήθεια κινητήρα. Αυτό καθυστέρησε τις συνομιλίες»

 

Πώς είναι τα οικονομικά στην ομάδα  : «Η τρύπα από πέρσι στα οικονομικά κλείστηκε από μας. Τα λεφτά από την Quantum δεν ήρθαν. Τώρα κάναμε βήμα πίσω από την υπόθεση. Για το 2014 είμαστε εντάξει με την PDVSA. Δεν θα κάνουμε νέα χρέη. Η Genii Capital είναι κατά 98% δική μας. Έχουμε σχεδόν 114εκ Λίρες χρέη από τα οποία τα 80 είναι προς εμάς. Γιατί να κάνουμε πίσω και να ζητήσουμε τα λεφτά αυτά από την ομάδα; Δεν έχει νόημα … Κάποια στιγμή θα δούμε πώς θα πάρουμε αυτά τα λεφτά. Έχει σημασία να είναι μπροστά η ομάδα. Θα μπορούσαμε να δουλέψουμε πιο ‘οικονομικά’ και να απολύσουμε 250 άτομα»

 

Πληρώθηκε ο Kimi Raikkonen ; «Πήρε μέρος των μισθών του και θα πάρει και τα υπόλοιπα»

 

Ο ρόλος του Andy Ruhan : «Ο Andy Ruhan είναι ένας καλός φίλος. Τρέξαμε και αγώνες μαζί όπως οι 24 ώρες στο Dubai. Πριν από δυο χρόνια με ρώτησε εάν θα μπορούσε να συμμετάσχει στην ομάδα. Έτσι του δώσαμε το 2% της εταιρίας. Είναι ταυτόχρονα και partner στην Genii. Κάνουμε μαζί γύρω στα 11 project. Επειδή ο Andy είναι καλός οργανωτής αποφασίσαμε να τον κάνουμε co-chairman στην ομάδα. Αυτός εσωτερικά και εγώ εξωτερικά»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...