Τα πρώτα συμπεράσματα από τους προσομοιωτές

Νέες απαιτήσεις

  • -
  • -

Τα πρώτα συμπεράσματα για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι οδηγοί στους αγώνες έδειξαν οι δοκιμές που έκαναν στους προσομοιωτές. Ένα από τα νέα στοιχεία είναι και το όριο των 100κιλών την ώρα στα καύσιμα που μπορεί να καταναλώσει ένα μονοθέσιο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ σημαντική η εξοικονόμηση καυσίμου κατά την διάρκεια του αγώνα.

 

Από τους πρώτους οδηγούς που μπήκαν στον προσομοιωτή για να δουν τι επιφυλάσσει το μέλλον ήταν ο Fernando Alonso. «Ο Fernando μας έδωσε πολύ σημαντικά στοιχεία και λεπτομέρειες που βοηθούν την ομάδα να σκεφτεί πράγματα που μπορεί να διαχειριστεί στα ελεύθερα δοκιμαστικά και στον αγώνα. Κατά την διάρκεια των ελεύθερων το μονοθέσιο θα έχει διαθέσιμη περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και θα μπορεί να κινηθεί στο όριο του καυσίμου (που είναι 100κιλά την ώρα). Στον αγώνα θα είναι διαφορετικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα 100 κιλά είναι υπεραρκετά, αλλά σε άλλες πίστες θα πρέπει να σκεφτείς το πόσο θα κάψεις στον γύρο», είπε ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari James Allison.

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα φανούν στις δοκιμές για τις ομάδες, και θα φέρει προβληματισμό. Θα πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις στους πρώτους αγώνες, μέχρι να βρουν οι ομάδες τα πατήματά τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...