Ένατη Pole Position για τον Vettel

Δεν χαρίζει κάστανα ο Γερμανός

  • -
  • -

Με καθυστέρηση στο τελευταίο κομμάτι ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά στην Βραζιλία.. Δεν υπήρχε έκπληξη στo αποτέλεσμα όμως, με τον Vettel να παίρνει την pole position.

 

Το Q1 ξεκίνησε με όλα τα μονοθέσια θα βγαίνουν πολύ γρήγορα έξω για να κάνουν γύρους με ενδιάμεσα. Και η μάχη έγινε με αυτά τα ελαστικά. Η βροχή δυνάμωσε στην μέση του πρώτου σκέλους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βελτιώσουν πολύ τους χρόνους τους. Επτά λεπτά πριν από το τέλος στην ζώνη του υποβιβασμού είχαμε τους Vergne, Pic, Gutierrez, van de Garde, Bianchi και Chilton. Προς το τέλος της διαδικασίας υπήρχε μάχη ανάμεσα σε Gutierrez, Maldonado, και Vergne με τον τελευταίο να τα καταφέρνει να περνάει. Έτσι Maldonado, Gutierrez, Pic, van de Garde, Bianchi και Chilton δεν συνέχισαν.

 

Στην αρχή του Q2 και πάλι είχαμε μονοθέσια να περιμένουν το ένα πίσω από το άλλο να ανάψει πράσινο. Ο Rosberg έκανε πρώτος τον καλύτερο χρόνο για να τον «κλέψει» μετά από λίγο ο Sebastian Vettel. Με τον γύρο να είναι στο 1.26 όλοι βγήκαν στο τέλος με ενδιάμεσα πάντα για να κλέψουν κάτι καλύτερο και να μπουν στην πρώτη δεκάδα. Για τις McLaren οι άσχημες εμφανίσεις συνεχίστηκαν με τον Perez να χάνει τον έλεγχο και να καταστρέφει το μονοθέσιό του ενώ ήταν 14ος και ο Button να μένει στην 15η θέση. Εκτός «Τελικού» έμειναν και οι Kovalainen, di Resta, Bottas και Sutil.

 

Το ατύχημα του Perez έφερε 10λεπτη καθυστέρηση στο Q3 ενώ η βροχή έπεφτε με μεγαλύτερη ένταση. Και όχι μόνο αυτό. Είχαμε και άλλες 10λεπτες καθυστερήσεις λόγω αυξημένης ποσότητας νερού. Έτσι τα μονοθέσια έβαλαν την γόμα για πολύ βροχή και ρίχτηκαν στην μάχη της pole position. Ενώ όλοι έκαναν χρονομετρημένους γύρους, ο Grosjean βγήκε για ένα γύρο και έβαλε αμέσως τα ενδιάμεσα. Το ίδιο έκανε και ο Vettel, καθώς και ο Webber. Ο Grosjean απέδειξε ότι είχε κάνει καλή κίνηση. Πήρε την pole, αλλά την έχασε αμέσως από τους υπόλοιπους. Στο τέλος χαμογέλασε ο Vettel ο οποίος ήταν 7δέκατα μπροστά από τον Rosberg με τον Alonso να παίρνει την 3η θέση. Την 10άδα έκλεισαν οι Webber, Hamilton, Grosjean, Ricciardo, Vergne, Massa και Hulkenberg.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...