Ο Kovalainen θα αντικαταστήσει τον Raikkonen

Σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης

  • -
  • -

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Heikki Kovalainen θα είναι ο αντικαταστάτης του Kimi Raikkonen στην ομάδα της Lotus, για τους δυο τελευταίους αγώνες της σαιζόν.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Raikkonen αποφάσισε εκτάκτως να κάνει επέμβαση στην μέση του για να λύσει το πρόβλημα που τον απασχολεί από το 2001, εν όψει μιας πολύ απαιτητικής σαιζόν που ακολουθεί, αφήνοντας την θέση στην Lotus κενή. Στην ψηλότερη θέση της λίστας που είχε η Lotus για αντικατάσταση του Φιλανδού ήταν ο Nico Hulkenberg, ο οποίος δέχθηκε πρόταση της ομάδας για τους δυο αγώνες. Μόλις όμως χθες το βράδυ ο Γερμανός αρνήθηκε ευγενικά την προσφορά, μένοντας στην Sauber. Ήταν μια κίνηση καθαρά επαγγελματική, παραμένοντας αφοσιωμένος στην ομάδα του, αλλά κοιτάζοντας και το συμφέρον του γιατί σε περίπτωση που θα πήγαινε στην Lotus θα έκλειναν για αυτόν οι πόρτες της Sauber για το 2014.

 

Παίρνοντας λοιπόν την αρνητική απάντηση από τον Hulkenberg η Lotus κοίταξε τον επόμενο οδηγό που είχε στην λίστα. Αυτός ήταν ο Heikki Kovalainen, ο οποίος συμφώνησε με την Lotus. Περιμένουμε βέβαια να κλείσει το τυπικό μέρος της συμφωνίας και φυσικά να βγει η σχετική ανακοίνωση. Ο Kovalainen δεν είναι άγνωστος με την ομάδα από το Enstone, από την στιγμή που οδηγούσε το 2007 για την «τότε» Renault .

 

Για άλλη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια το πρόβλημα που υπάρχει με τους «οδηγούς εξέλιξης» ή τους «αναπληρωματικούς οδηγούς». Όποτε εμφανίζεται κάτι παρόμοιο οι ομάδες κοιτάζουν άλλες λύσεις, με πιο σίγουρους οδηγούς, κλείνοντας την πόρτα στους νεαρούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...