Φαίνεται ότι βρίσκουν τον δρόμο τους στην Ferrari

Σήραγγα και προσομοιωτής τα κλειδιά

  • -
  • -

Η Ferrari έκανε σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια σε στοιχεία που ήταν πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το ένα ήταν το πρόβλημα στην αεροδυναμική σήραγγα και το άλλο ήταν ο προσομοιωτής.

 

Μιλώντας στο Autosport, ο διευθυντής μηχανολογίας της ομάδας, Pat Fry αναφέρθηκε στην αεροδυναμική σήραγγα και στην επαναλειτουργία της. Υπενθυμίζουμε ότι η σήραγγα είχε κλείσει προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμισή της.  «Έχουμε γυρίσει πίσω εδώ και κάποιες βδομάδες. Δουλεύουμε και πάλι στο 100 τοις εκατό, 24 ώρες την μέρα, 7 μέρες την βδομάδα, όπως θα έπρεπε να είναι κανονικά. Κάναμε κάποιες σημαντικές βελτιστοποιήσεις εκεί. Ο χρόνος θα δείξει κατά που θέλουμε να είμαστε αλλά τα δείγματα είναι θετικά», είπε. Τόνισε ότι κάποια πράγματα που έκαναν στην σήραγγα της Toyota τα κάνουν και σε αυτή, οπότε τα πράγματα πάνε μια χαρά.

 

Παρόλο που το 2014 θα έχουμε νέους κινητήρες να κάνουν την εμφάνισή, η αεροδυναμική θα παραμείνει σημαντικός παράγοντας. «Η αεροδυναμική παραμένει πολύ σημαντικός παράγοντας και του χρόνου. Θα είναι πολύ σημαντικό παρόλο που το βάρος θα πέσει περισσότερο στους κινητήρες από ότι είναι τώρα, ειδικά από την στιγμή που θα πρέπει να το έχεις καταφέρει σωστά στην αρχή. Χρειάζεσαι καλό πακέτο κινητήρα από την αρχή της περιόδου γιατί δεν μπορείς να το αναβαθμίσεις μέσα στην σαιζόν»

 

Όμως πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στον προσομοιωτή, ειδικά μετά από την προσθήκη του Pedro de la Rosa στην θέση του οδηγού εξέλιξης ο οποίος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό. «Ο Pedro έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάναμε στον τομέα αυτό και πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει πολλά. Ποτέ δεν θα έχεις ένα προσομοιωτή να σου δίνει ότι ένα μονοθέσιο στην πίστα, αλλά πιστεύω ότι κάναμε σημαντική βελτίωση στα σημεία εκείνα που φέρνουν παρατηρήσεις από τους οδηγούς. Είμαστε εκεί που θέλουμε; Όχι, δεν πιστεύω ότι κανένας θα πει ότι ένας προσομοιωτής είναι τέλειος. Κάναμε κάποια σημαντικά βήματα αλλά η εξέλιξη συνεχίζεται»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...