Domenicali: Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα της Ferrari

Αμυντικές δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari

  • -
  • -

Συνέντευξη στην Ισπανική αθλητική εφημερίδα ASέδωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Stefano Domenicali. Ο Ιταλός μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, έχοντας μείνει από το 2007 χωρίς τίτλο, βγάζοντας τον εαυτό του από την λίστα.

 

«Στην αρχή της σαιζόν είχαμε ένα μονοθέσιο το οποίο ήταν ανταγωνιστικό στα προκριματικά και είχε πολύ καλό ρυθμό αγώνα, αλλά δεν καταφέραμε να εξελίξουμε το μονοθέσιο σταθερά, και μάλιστα σε κάποιους αγώνες, όπως στο Silverstone και στην Γερμανία, φέραμε κάποιες εξελίξεις που έκαναν την απόδοση χειρότερη», ενώ σαν δεύτερο λόγο της αποτυχίας σχολίασε την αλλαγή στα ελαστικά, χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες. Ευελπιστεί όμως ότι τα πράγματα θα αλλάξουν : «Τα τελευταία 3 χρόνια κάναμε αρκετές αλλαγές, προγράμματα προσομοίωσης, λογισμικά, οργάνωση. Και τώρα κάνουμε θα έχουμε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην διάθεσή μας : την νέα σήραγγα στο Maranello που θα υποστηρίζει μέγεθος 60% του κανονικού και το οποίο θα έχει και δυνατότητα στρέψης και κίνησης»

 

Για τον ίδιο τόνισε μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο: «Δεν θα δουλέψει εάν απολύσεις τον Domenicali σήμερα για να κερδίσεις αύριο. Φυσικά και μπορεί να το κάνει το αφεντικό μου, αλλά στην Ιταλία υπάρχει ένα ρητό που λέει : ‘Θα πρέπει να το σκεφτούμε εάν είναι να φύγουμε από τον δρόμο, γιατί ο άλλος μπορεί να είναι χειρότερος’. Εάν είχαμε κερδίσει το 2012 τότε ο Domenicali θα ήταν φαινόμενο. Το πρόβλημα δεν είναι ο Domenicali. Ο Domenicali είναι αυτός που πηγαίνει πρώτος και φεύγει τελευταίος από το γραφείο και ο οποίος προσπαθεί να μην λείψει τίποτα από τον κόσμο του. Πιστεύω ότι τα προηγούμενα χρόνια χτίσαμε μια βάση για μια ομάδα η οποία μπορεί να γίνει καλύτερη όλων»

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...