Kimi Raikkonen, τα νέα επεισόδια

Kimi Raikkonen, τα νέα επεισόδια

  • -
  • -

Το μεταγραφικό σήριαλ του καλοκαιριού ακούει στο όνομα Kimi Raikkonen. Ο Φιλανδός ο οποίος έχει κάνει μια εκπληκτική επιστροφή στην F1 από πέρσι, αποτελεί το καυτό όνομα στο μεταγραφικό παζάρι. Το συμβόλαιό του με την Lotus λήγει στο τέλος της σαιζόν και υπάρχει και το ενδιαφέρον της Red Bull Racing για να στελεχώσει την ομάδα δίπλα στον Sebastian Vettel.

 

Από την πλευρά της Lotus υπάρχει η πεποίθηση ότι σε αυτούς ο Kimi έχει ότι χρειάζεται, προσωπική ηρεμία και γρήγορο μονοθέσιο, ενώ από την πλευρά της Red Bull βασίζονται στο ότι η ομάδα έχει πάρει σερί πρωταθλήματα και θα έχει το καλύτερο μονοθέσιο και το 2014.

 

Μιλώντας στον τύπο ο ιδιοκτήτης της Lotus, Gerard Lopez ισχυρίστηκε τα εξής: «Τον γνωρίζουμε καλά, και ξέρουμε ότι του αρέσει εδώ. Εξαρτάται από μας να αποδείξουμε ότι μπορεί να έχει το πακέτο που θέλει σαν οδηγός, και πιστεύω ότι θα μείνει. Υπάρχει μια κουλτούρα στην ομάδα που κάνει τα πράγματα σωστά. Και είναι η ίδια κουλτούρα που αρέσει και στον Kimι. Εάν υπήρχε μεγάλη πίεση χρόνου από εμάς, δεν νομίζω ότι θα του άρεσε. Δεν του άρεσε σε άλλες ομάδες. Ξέρει ότι του φερόμαστε καλά εδώ, όπως θα κάναμε και σε κάθε οδηγό». Το μόνο αγκάθι είναι η οικονομική αστάθεια της ομάδας, η οποία πρέπει να λυθεί.

 

Από την άλλη πλευρά σε χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του ο Helmut Marko (σύμβουλος του Mateschitz – ιδιοκτήτη της Red Bull Racing) είπε ότι ο διάδοχος του Webber θα πρέπει να είναι κάποιος που η ομάδα θα μπορεί να βασιστεί πάνω του και να φέρει το μέγιστο μέσα σε 2-3 χρόνια, να ασχολείται με την δουλειά στον προσομοιωτή αλλά και να παίρνει μέρος σε συναντήσεις με μηχανικούς. Με αυτό ο Marko έβγαζε εκτός πλάνου τον Raikkonen, αλλά έχει λόγο. Όλο το project με το φυτώριο της  Red Bull Racing το τρέχει ο ίδιος, οπότε έχει άμεσο ενδιαφέρον να στηρίξει τους Ricciardo και Vergne. Άλλωστε στο τέλος δεν είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση. Αυτή θα την πάρει ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...