Με το ένα πόδι εκτός μονοθεσίων οι οδηγοί

Κίνδυνος μποϋκοτάζ

  • -
  • -

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, μέσω του σωματείου τους (Grand Prix Driver Association) , οι οδηγοί της F1 τόνισαν ότι εάν επαναληφθούν τα προβλήματα με τα ελαστικά και στην Γερμανία τότε θα μποϋκοτάρουν τον αγώνα!

 

«Έχουμε εμπιστοσύνη στο ότι οι αλλαγές που έγιναν στα ελαστικά θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και παρόμοια προβλήματα δεν θα εμφανιστούν στο Γερμανικό GP. Είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τα μονοθέσια στο όριο, όπως κάνουμε πάντα, και όπως το περιμένουν οι ομάδες μας, οι χορηγοί μας και οι οπαδοί. Παρόλα αυτά, οι οδηγοί αποφάσισαν, εάν εμφανιστούν παρόμοια προβλήματα στο Γερμανικό GP, τότε θα αποσυρθούμε άμεσα από το event, από την στιγμή που το αντιμετωπίσιμο πρόβλημα με τα ελαστικά, βάζει σε κίνδυνο την ζωή μας, αυτή των κριτών και των φιλάθλων», αναφέρει στην ανακοίνωση.


Η FIA πριν την εκκίνηση των ελεύθερων δοκιμαστικών έβγαλε οδηγία στην οποία αναφέρεται ακριβώς ποιες είναι οι ελάχιστες πιέσεις στα ελαστικά, οι μέγιστες γωνίες κάμπερ καθώς και ότι απαγορεύεται η αλλαγή των ελαστικών από την μια πλευρά στην άλλη.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...